SCIROCCO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, dec

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: n/a

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM SCIROCCO

I Sverige:
Det här är en underbar grabb som sprider solsken runtomkring sig. Så här skriver jourhemmet:

Scirocco älskar människor. Alla människor. Små som stora. Pussas och kramas är himmelskt. Både att få och ge. Ligga nära och mysa i sängen och soffan är ett måste.

Han är rumsren och lättlärd. Han bryr sig inte om andra hundar. Skulle fungera fint som ensamhund eller tillsammans med en annan lugn hundkamrat.

Inte orolig när han är själv hemma utan ligger då bara och sover i soffan under en filt.


Scirocco är oerhört kärvänlig och tillmötesgående och fullkomligt älskar att mysa och bli ompysslad – givetvis under ordnade former. Lek går också bra – men då han fortfarande är under rehabilitering efter en höftoperation får det gå lite lugnare till.

Blir det stökigt avstår han – leken ska vara trevlig och fredlig.

Han kan också långa stunder lugnt pyssla på med sina leksaker. Ett framtida liv med spännande skogpromenader och soffmys hägrar för denne goe kille.


För underbare Sciroccos räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem i markplan helst med egen täppa, lite lugnare beläget och där han får bli väldigt, väldigt viktig.

Han bor i jourhemmet med andra hundar och kan bo både med hundkamrat eller själv i sitt nya hem. Viktigt är att ha i åtanke på att han fortfarande är under rehabilitering och därför inte får ansträngas – men detta utesluter inte trevlig vistelse ute i markerna.


Bakgrund:
Född på julafton och dumpad ca två månader senare… Scirocco och alla hans syskon – Brisa, Ostria, Bora, Montana, Levanto och Zefiro dumpades under natten ute på landsbygden kring Cernavoda.

De lämnades i en trädgård vid en liten gård – kanske med tanken att de boende skulle ta hand om dem. Givetvis var detta en överraskning för de boende som genast insåg att de inte kunde ta hand om de små och i stället snabbt ringde Save The Dogs.

Valparna som tultade omkring tog en stund att fånga in men med lite tålamod och list var snart hela gänget på plats i bilen mot Footprints of Joy.

Veterinären stod och väntade och kunde snabbt konstatera att det här var TVÅ olika kullar – men i liknande ålder. De har därför alltid betraktats som syskon och fått dela sin barndom med varandra.


Inga valpar var tack och lov skadade vid ankomsten och efter lite inledande vila satte busandet igång – det hördes alltid glada skall och pip från deras rum inne på kliniken och de leksaker de fick av personalen användes flitigt.

Brisa och Ostria har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet. Vi på Hundhjälpen har fått oss tilldelade Scirocco, Levanto, Mistral, Bora, Montana och Zefiro.

Vi är glada att här kunna presentera för våra vänner vårt sötnöt Scirocco!

I Sverige

I Rumänien - December 2023

I Rumänien - December 2022

I Rumänien - Valp