RUTH - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Tik

Höjd: 53 cm

Vikt: 17,3 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM RUTH

Ruth är en förtjusande liten fröken med en framtid som fantastisk familjehund. Hon far fram i lekparken som en smidig svart, liten panter – tätt följd av några av de bröder hon delar livet med i hägnet. Ruth älskar att få busa till det och är snabb som vinden, glad och sprallig, nyfiken och kärvänlig.

Hon älskar sina bröder, sina skötare och sina favoritleksaker. Ruth söker gärna kontakt med sina favoritpersoner och tycker mycket om att mysa och pratas vid.

De promenader som erbjuds förgyller tillvaron. Hon brukar få ha med sig någon av bröderna så att de kan stötta varandra där någon känner sig lite osäker som t ex när man plötsligt stöter på 60 åsnor som vill titta på en.


Ruth har ännu inte träffat så många andra hundar men hon har ett fint hundspråk och ett tillmötesgående sätt – så utan tvekan kommer hon att kunna knyta fina vänskapsband med andra hundar även i framtiden.

Vi tror att hon även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt. Då hon är en pigg och aktiv liten tjej så önskar hon sig ett hem där man trivs ute i markerna med sin hund – där hon får följa med på många spännande äventyr.


Hemmet får inte ha city-läge och det bör finnas roliga strövområden i närheten. Ruth kan tänka sig bo som ensam hund i det hem hon ägnas mycket tid – men bor givetvis helst med en pigg och glad hundkamrat.

Notera att Ruth som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar och därmed helt saknar exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas i situationer där hon känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor.


Bakgrund:

Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död.


SaveTheDogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans. Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta – och män som gapade och svor.

Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Ruth, Giza, Marsipan, Marta, Ezam, Amos, Cobbe och Rebecca.

Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men SaveTheDogs hann före.


De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar. Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde. Idag är detta friska och levnadsglada unghundar med en välmående mamma – alla blivande svenskar.

Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner lilla piggelinan Ruth. Välkommen, lilla stumpan!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen