RAIMUNDO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, feb

Kön: Hane

Höjd: 62 cm

Vikt: 19,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 5000 kr

OM RAIMUNDO

I Sverige / Jourhemmet berättar:
Jourmatte beskriver sin skyddsling så fint så hennes ord får här presentera denne fine grabb:


"Raimundo är en mjuk och vänlig kille. Han är glad och sprallig. Tycker mycket om att vara ute och upptäcka världen med nyfikna ögon. Jag skulle inte säga att han har några direkta rädslor, lite tveksam ibland men det går snabbt över.

Under sin tid hos mig har han gått från att se på människor lite på avstånd till att glatt skutta fram till människor han tycker sig känna.

Är det någon han inte träffat försöker han ändå komma fram för att hälsa. Det har han, på gott och ont, tagit efter mina egna hundar. Raimundo visar stor nyfikenhet på människor, ung som gammal, man som kvinna, liten som stor.

Detta är en kille som älskar att leka och gör det med stor entusiasm. Man får ha kopplet i ett stadigt tag när han sätter igång. Jag använder bälte och rekommenderar starkt att sådant används då han är rätt stark, framför allt om han får upp farten i lek.

Annars går han fint i koppel på promenader och är lugn inomhus. Han bor med en stor, äldre hund som han respekterar och en mindre, yngre tik som är hans lekkamrat.

Han fungerar fint med andra hundar än mina och tar gärna promenader tillsammans".


I jourhemmet finns även en hundvan utekatt som Raimundo tycker mycket om. Han skulle säkert inte ha någonting emot att ha en kattkompis i sitt hem. I övrigt är han som en unghund är. Pigg, glad och tappar ibland hörseln när det är någonting mer spännande att undersöka än att lyssna på jourmatte.

En rolig och härlig kompis får den som adopterar honom.


Bakgrund:
Återigen en valpkull som har fantastiska SaveTheDogs att tacka för sina liv. Lille Raimundo och de fem syskonen Paulo, Cecilia, Gloria, Irma och Blanca omhändertogs vid ca 3 månaders ålder.

De hade då en kort period levt på en parkeringsplats intill en starkt trafikerad väg i Cernavoda. Mammans öde är okänt.

En person boendes i området gav valparna mat men insåg snabbt att vid tre månaders ålder blev de allt rörligare och det skulle inte dröja länge innan den framrusande trafiken började skörda sina offer bland syskonen.


Save The Dogs tillkallades och hela syskonskaran hämtades in till Footprints of Joy. Även om de matats var de alla medtagna och tunna. Kärleksfulla händer vårdade och smekte – samtliga syskon överlevde de första månaderna och idag har vi sex glada sprattelgubbar och -gummor som nu söker lyckans land.

Hägnet är tryggt men livet har ju så mycket mer att erbjuda en ung själ.

Här i Sverige har vi lösningen – låt oss snart välkomna Raimundo och hans syskon till svensk mark.

Raimundo – välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Sverige

I Rumänien