OZZY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2020, jan

Kön: Hane

Höjd: 38 cm

Vikt: 15 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 5000 kr

OM OZZY

Ozzy har en svår bakgrund. Han har kommit till Sverige via en privatperson som tar hit hundar – och verkligen inte borde ägna sig åt sådant. Ozzy tog hon till sig själv – Länsstyrelsen blev inblandad – och så skickade hon Ozzy tillbaka till en hägntillvaro i Rumänien i stället för att be om hjälp!!! Hundhjälpen har ställt upp för flera av hennes hundar i nöd och när vi hörde talas om detta blev vi väldigt upprörda. Ozzy är nu tillbaka i Sverige som en Hundhjälpen-hund. Han väntar i sitt trevliga jourhem på att få sitt evighetshem.


Ozzy bor med ett helt gäng snälla hundkamrater. De tog honom till sig snabbt och hjälpte honom tillrätta efter allt omtumlande han utsatts för. I sitt nya hem vill han också gärna ha en hundkamrat då han trivs i sällskap. Med en kompis har han heller inte några problem med att vara hemma någon timme utan sina människor.


Ozzy är en go kille som håller sig nära sina människor men kan då och då söka lite avskildhet för att vila eller bearbeta en leksak. Han har upptäckt glädjen med pipsaker och busar gärna med en sådan. Ett tuggben säger han heller inte nej till. Det bästa han vet är att få traska ute i skog och mark. Oavsett väder finner han glädje i att tillsammans med en kompis utforska stubbar och stenar – eller kanske dra i en rot. Möter han en främmande hund blir han först lite orolig men om den är snäll och de kan hälsa visar han ett fint hundspråk och etablerar en fin relation.


Vi söker nu till vår så hårt prövade Ozzy det bästa hemmet som finns. Bostaden ska ha lugnt läge och det bör inte finnas små barn hemma.

I Sverige

I Rumänien