MALVA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, juni

Kön: Tik

Höjd: 51 cm

Vikt: 19 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ja

Särskilda behov: Bor gärna med systern Dana


Överlåtelseavgift: 

OM MALVA

Malva och systern Dana flyttade tillsammans till Sverige. De har kunnat stötta varandra och leka tillsammans. Nu tog sagan slut – de får inte bo kvar i hemmet. Flickorna är rara och trevliga hundar som på typiskt Cernavoda-vis kommer bra överens med andra hundar – och även med katter. Även hästar ingår i bekantskapskretsen. Malva älskar långa skogspromenader och att få springa lös och busa i hemmets väl inhägnade trädgård.

Malva hälsar gärna på nya, snälla människor och tycker även att lugna, hundvana barn kan vara intressanta att bekanta sig med. Hon följer glatt med i bilen när det bjuds på äventyr men kan även vara hemma tillsammans med syrran ensamma några timmar. Båda flickorna har sina givna platser i soffan på kvällarna och då förväntas det prat och mys. Malva kommer att bli en fantastisk framtida familjehund i rätt hem.

Vi har ett speciellt erbjudande till dig som kan erbjuda båda systrarna ett gemensamt hem – för dem vore det en stor glädje att få fortsätta dela livet tillsammans. Vi söker dig som ställer upp med ett livslångt, kärleksfullt hem i lite lugnare omgivning. Du ska vilja tillbringa mycket tid med din hund och trivas ute i markerna. Malva vill gärna fortsätta bo med systern Dana men kan även tänka sig bo med en annan pigg och glad hundkamrat.


Bakgrund

Malva och hennes två systrar föddes mitt i sommaren på en parkeringsplats i ett av Cernavodas bostadsområden – eller så hade någon transporterat dem dit och lämnat dem. Det finns alltid frågetecken kring varje upphittad valpkull där mamman saknas. Människor som bodde där var snälla med valparna men så snart de nyfiket började vilja se sig om i världen hopade sig farorna. Det fanns en starkt trafikerad väg i närheten och livet var plötsligt väldigt farligt. Man ringde till SaveTheDogs och förklarade situationen –och redan samma dag hämtades de tre små flickorna och fördes till tryggheten vid veterinärkliniken. De var alla oskadda men tunna och uttorkade. Flickorna har fått växa upp tillsammans och bor fortfarande tillsammans – något de alla uppskattar. Det är en ljuvlig trio som alla är måna om varandra och har fullt upp med sådant som unga hundar ska – leka, busa, vila och filosofera. De har fått växa upp i trygghet och bland kärleksfulla människor –men livet har så mycket mer att erbjuda dessa vackra systrar –Malva, Zambi och Dana. Vi är glada att här kunna välkomnaunderbara Malva till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Sverige 

I Rumänien