LUNIS - HUNDHJÄLPEN


Född: 2017, okt

Kön: Tik

Höjd: 50 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM LUNIS

Lunis är en glad och relativt lugn hund som är oerhört fäst vid sina jourföräldrar. I hemmet finns även två andra hundar. Det bästa hon vet är att få följa med i skog och mark. Där tycker hon om att få söka efter gömda godisbitar, klättra på stenar och nedfallna träd eller bara promenera och dra in dofterna från ”det vilda”. Hon går fint i koppel och har noga koll på sina människor. Passeras en liten bäck doppar hon med glädje tassarna och njuter av svalkan. Hemma ligger hon gärna med i TV-soffan och ser på sina favoritprogram. Så här berättar jourhemmet: 


”Lunis charmiga personlighet syns på mils avstånd. Hennes karaktär är färgglad och munter, med henne har man alltid nära till skratt. Hon är väldigt verbal med kroppen, när hon vill bli klappad slår hon en med tassen tills man klappar henne. En matglad tjej är hon också som gör allt för en gobit. Vi lärde oss snabbt att när man håller något riktigt gott sätter hon sig på bakbenen och lyfter framtassarna ut i luften. Hon visar sina bästa och flashigaste trix när man har något gott i handen. Hon älskar sina leksaker och är både självgående i lek och vill leka med en. ” 


För Lunis är det viktigt att de nya människorna uppmuntrar tillgivenhet och närhet – och noterar när hon söker uppmärksamhet – för att främja en förtroendefull relation. Lunis vill vara ”med” –så vi söker dig som har all tid i världen att umgås. Det nya hemmet ska vara lugnt beläget och vi söker dig som bor i villa eller på landet. En egen trädgård / täppa hör ju till ett sådant boende och blir mycket uppskattat – en plats att strosa runt och bara njuta av livet. Lunis har gärna en trygg hundkamrat i hemmet –som sällskap och mentor. Inga barn däremot då hon stressas av dessa – ev kan lugna ungdomar i övre tonåren som hon kan skapa en god relation till vara ok. Till Lunis söker vi nu evighetshemmet där hon får bli en oerhört älskad individ. Vi hoppas nu att just Duska se henne!


Bakgrund

Lunis är ännu en rumänsk hund som kommit till Sverige utanför Hundhjälpen och som helt saknade skyddsnät. Då alla inblandade i Sverige svikit henne valde vi att ställa upp för henne och hon blev en Hundhjälpen-hund. Lunis har aldrig haft ett riktigt bra liv –inte ens närapå bra – före nu i jourhemmet - och det är inte ok. Hon bor nu för första gången i ett kärleksfullt hem där man faktiskt ”ser” henne och gör allt för att hon ska trivas och må bra. Vi håller tummarna att hennes alldeles egna familj nu ska se detta och öppna dörren – och äntligen erbjuda henne den långsiktiga trygghet och stabilitet som är så viktig. Lunis är en mycket speciell hund för oss på Hundhjälpen – med en oerhörd kärlekspotential – men även ett stort behov av närhet och sällskap.

I Sverige