LUNA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, jan

Kön: Tik

Höjd: 55 cm

Vikt: 21,2 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 4500 kr

OM LUNA

I Sverige:
Luna är en go och rar tjej som p g av sjukdom i hemmet inte kan bo kvar. Hon är en väldigt gosig tjej som gärna vill vara nära sin människa. Plats i tv-soffan ska alltså vara reserverad för henne i det nya hemmet

 Hemmavid pysslar hon gärna med sina tuggben eller någon leksak. Bäst är att få vara ute och vandra i skog och mark. Där känner sig Luna harmonisk. Miljöer med trafik och mycket oväsen är inte uppskattade – Luna önskar en lugn miljö där hon i egen takt får undersöka stubbar och stenar, eller bara ligga och betrakta omvärlden.


Hon är mycket intresserad av dofter – så det här med att få snusa runt är viktigt. Kanske spår-träning kan bli hennes ”grej”? Det är viktigt att hennes nya närområde ska vara lugnt – Luna skulle stortrivas på landet alt i ett lugnt villaområde.

Hon har en hundkamrat i sitt nuvarande hem och där finns även en katt som vistas både ute och inne.


Man bör i det nya hemmet ha förståelse för att Luna inledningsvis kan vara lite blyg – hennes nya människor bör vara lugna och trygga och inte forcera där Luna känner sig osäker.

En trygg tillvaro med belöningar för varje framsteg och till vardags en inkluderande tillvaro fylld av kärlek – då kommer Luna att blomma upp. Inga unga barn hemmavid.

En snäll och glad hundkamrat är ett stort plus. Finns katt ska den vara snäll.


Bakgrund:
Födda i januari, den allra sämsta starten för en liten gatuhundsvalp. Även i Cernavoda är det vinter – isande vindar och frusna marker, ibland snö och vissa nätter med temperaturer ner till -20.

I mitten av januari föddes Luna och Naomi i / vid en liten by nära Cernavoda. Bakgrund okänd. Mamman kan ha fått valparna ute i det fria och sedan dött eller skadats svårt. Lika troligt är att någon dumpat valparna utomhus för att slippa besväret.
Otroligt med tanke på att Save The Dogs är välkända sedan nästan 20 år i området.

Valparna var i livsfara – nära en väg och med kroppsreserver som inte skulle klara en natt i kylan. En bofast person såg valparna från sin bil och ringde tack och lov efter hjälp och inom 20 minuter befann sig de små flickorna inne i bilvärmen, insvepta i en varm filt.


De ca två månader gamla valparna var svårt medtagna och personalen fick kämpa för dem – och klarade det! Luna och Naomi är idag två unga glädjespridare som växer upp i trygghet och hanteras av kärleksfulla händer. Det härliga hundlivet saknas dock och där kommer Hundhjälpen och våra vänner in.

Vem öppnar sin dörr för vår rara Luna och får glädjas åt hennes härliga sällskap?

I Sverige