LIA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019, jan

Kön: Tik

Höjd: 39 cm

Vikt: 16,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM LIA

En mini-schäfer, söt som socker! Lia for väldigt illa vid den ryska missilattacken. Hon har sedan dess en stor rädsla för plötsliga ljud. Vid ankomsten till hägnet gömde hon sig så fort tillfälle gavs.


Skillnaden kom när hon dels blev bästis med HH Zen – dels när hon upptäckte lekparken. Där bland bollar och grästuvor glömmer hon krigets fasor och älskar att springa, busa och gräva gropar. Långa stunder kan hon vara helt uppslukad av intressanta dofter.

Lia delar sin tillvaro med Zen som blivit ett stort stöd för henne. Han håller sig nära för att kunna finnas till hands – en riktig gentleman. Lia har även träffat andra snälla och lite lugnare hundar och tyckt det var roligt.


Det är ett krav med en lugn och trygg hundkamrat i hennes nya hem. Med sin mjuka framtoning tror vi att hon även ska kunna bli vän med en trevlig och hundvan katt. Lia har förstått att människorna som arbetar i hägnet är väldigt snälla. Hon är nyfiken på nya människor och tar gärna emot en liten godbit eller en mjuk smekning.


Man måste i hennes nya hem ha stor förståelse för att hon upplevt saker utöver det vanliga och att hennes tillvaro ska vara ganska kravfri. Man får aldrig sätta press på henne utan hon måste själv få avgöra takten för sina framsteg.


Till vår raraste Lia söker vi nu ett alldeles speciellt hem där empati och förståelse är viktigt och där man för en lugn livsstil. Hemmet måste vara lugnt beläget och ha närhet till trevliga promenadområden. Det får inte finnas unga barn hemmavid. Hundkamrat, en eller flera är ett krav.


Bakgrund:

Välkommen till tryggheten, sötaste lilla Lia!

Några veckor efter Rysslands invasion av Ukraina nåddes man i Cernavoda av ett nödrop. Ett litet hägn utanför den viktiga hamnstaden Odessa hade träffats av en missil och var delvis förstört. Många hundar dog och övriga stod nu utan tak över huvudet och med en akut brist på mat och omvårdnadsartiklar.


En enorm kraftansträngning gjordes av SaveTheDogs och man kunde en sen marskväll vid gränsen ta emot 30 nödställda hundar varav Lia var en. De här hundarna har haft kärleksfulla människor kring sig i sitt ukrainska hägn men har aldrig levt något ”lyxliv”.


Nu är de alla trygga – de har fått vård för sina åkommor – de har fått trygghet som ska vara livet ut. De har mat och får gå på små promenader. Kärleksfulla händer tröstar när minnen gör sig påminda. Nu är det vi i Hundhjälpen som får uppgiften att lotsa dessa hund-hjältar vidare till de hem som lovar dem sin kärlek livet ut.


Sverige är ett fantastiskt land att vara hund i – och nu hoppas vi finna det hem som erbjuder Lia det hon tidigare aldrig kunnat hoppas på – tillhörighet och närhet, ovillkorlig kärlek och empati.

Välkommen till Hundhjälpen, käraste Lia!

I Sverige 2024

I Rumänien - December 2023

I Rumänien