KINLINA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, nov

Kön: Tik

Höjd: 61 cm

Vikt: 25 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM KINLINA

Kinlina har genomgått en mycket positiv utveckling och är en glad och kärleksfull tjej som älskar att ”krama” personalen. Hon spanar efter dem och är snabbt framme och möter dem när de kommer till hennes inhägnad. Lite glatt skuttande och några vädjande blickar och så brukar de ta sig lite extra tid med denna så vänskapstörstande flicka.


Kinlina kan ägna hur mycket tid som helst till kel och mys under förutsättning att man är ”artig” och vänlig i kontakten. Hon är en pigg och aktiv flicka som önskar sig ett hem där friluftsliv är populärt.

Skog och mark är hennes rätta element – men hon säger inte nej till att få vara med i tv-soffan och kan lätt slappna av.

Efter brödernas flytt har Kinlina måstat skaffa sig nya kamrater, men hon har visat att med sitt vänliga sätt och fina hundspråk så skapar hon lätt nya vänskapsband till både andra tikar och hanar.


Hon är en populär kamrat och älskar lekarna som uppstår i lekparken. Här yr grästuvor och leksaker slängs omkring – allt varvat med spring och skutt. Kinlina har varit väldigt nyfiken på katterna som strövar omkring – på ett positivt sätt.

Vi tror att hon kan bo med en snäll katt i sitt nya hem.


Promenader är höjdpunkter i livet. Bäst är det när en kamrat får följa med på äventyren – man kan då stötta varandra när någon överraskning dyker upp.

Viktigt att tänka på som ny matte / husse är att då Kinlina vuxit upp i hägnet i en skyddad miljö så saknar hon helt exponering mot omvärlden. Hon får därför i sitt nya liv aldrig pressas där hon känner sig osäker utan måste själv få välja när hon är redo för nya miljöer och människor.


I det nya hemmet bör inte finnas de allra minsta barnen. Kinlina vill bo med en snäll och trygg hundkamrat – som då kan hjälpa henne att finna sig tillrätta i det nya livet, men kan där man har mycket tid att ägna henne även bo som ensam hund. Inget city-boende.


Bakgrund:

SaveTheDogs personal får ofta överraskningar när de kommer till arbetet på morgnarna. Små ”gåvor” har avlämnats under natten av personer som vill vara okända.

Det är hundvalpar och kattungar i jutesäckar, kartonger / lådor eller väskor. Man får ändå vara tacksam att folk gör sig besväret att köra till Footprints of Joy som ligger en bit utanför staden Cernavoda i stället för att som så ofta – bara dumpa de små att klara sig själv.


Denna kalla decembermorgon stod återigen en låda utanför ingången och fyra stelfrusna små valpar kikade förtvivlat upp när man gläntadepå locket. Vid denna ringa ålder borde de ännu ha tagits hand om av sin mamma.

Småttingarna: Kinlina, Hui, Pohoi och Julius var alla väldigt medtagna av kölden och bäddades genast ner i varma små filtar tills de slutade skaka. Så småningom återvände livsandarna till de små och inom några veckor började de ta för sig.


Idag är de samtliga välnärda, friska ungdomar utan men av sin bakgrund. Livet i hägnet är tryggt och välordnat – men varje hund förtjänar ett eget hem där den blir viktigast i världen. Alla bröder har redan fått sina hem i Sverige och Kinlina är ensam kvar med sin längtan efter egna människor.

Siktet är nu inställt på Sverige och vi är glada att nu välkomna denne underbara tjej till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Sverige

I Rumänien - Juni 2023

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen