JOSSAN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2017, jan

Kön: Tik

Höjd: 50 cm

Vikt: 25 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Nej 

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Ska bo i lugnare område, ej lägenhet


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM JOSSAN

I Sverige/ jourhemmet berättar:

Det finns en hel uppsjö av privatpersoner som importerar hundar till Sverige. Många gånger går det inte bra p g av dåliga kunskaper om hundar och om kombinationen hund / människa.


Rumänska Jossan skulle avlivas när vi fick höra om henne. Paret som nyss tagit emot henne var missnöjda då Jossan ”borde varit yngre” och dessutom hade dåligt ”bordsskick”.

Man kontaktade importören som totalt saknade nätverk för att hjälpa Jossan och denne föreslog faktiskt själv att hunden skulle avlivas.

Ägarna ville inte detta och uppmanades då att ”göra vad de ville med hunden”. Snacka om djurvänner….eller ansvar. Som tur var kunde Jossan räddas omgående och hon finns nu i ett fantastiskt jourhem i väntan på att evighetshemmet ska dyka upp. Så här berättar jourmatte om sin härliga jourhund:


Jossan har varit hos oss i ett antal veckor nu. Hon är en himla trevlig hund. Alltid glad och positiv och mycket kärleksfull gentemot oss. Hon är matglad och älskar godbitar. På nätterna sover hon gott men har ett ”vaket” öra och säger till om någon smyger omkring huset i mörkret – du kan alltså sova tryggt om nätterna. Hon är överhuvudtaget väldigt vaksam och gillar att ha koll på omgivningen. Jossan är en tjej som kommer att stortrivas på landet där det inte vimlar av bilar och cyklister då trafiken stressar henne lite. Det nya hemmet bör därför ligga i anslutning till härliga strövområden där Jossan kan koppla av och bara njuta av att ströva och snusa runt.”


Till vår finaste Jossan söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får leva härliga dagar. Hemmet ska vara lugnt beläget – gärna på landet – inget lägenhetsboende.

Inga unga barn hemmavid – gärna enbart vuxna som Jossan så lätt relaterar till. Den här tjejen vill bo som ensam hund för att själv kunna lägga beslag på all uppmärksamhet. Finns katt ska den vara av det lite lugnare slaget och hundvan – och introduceras gradvis.

I Sverige