IRENE - HUNDHJÄLPEN


Född: 2023, aug

Kön: Tik

Höjd: 45 cm

Vikt: 11,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM IRENE

Irene är lätt att känna igen. Hon är en väldigt vacker flicka med sin vita päls och de glittrande ögonen som skiljer ut henne i mängden. Hon är ännu ung och valpig med all den charm detta innebär.

Irene stortrivs med sina vårdare som ofta erbjuder lek och bus. Irene tumlar runt och leker pajas – här finns charm i mängd.

Hon är också väldigt förtjust i promenaderna kring hägnet där hon gör stora ögon inför allt nytt.

Personalens stöd och hennes inneboende nyfikenhet gör att hon gärna tar sig an de små utmaningar man stöter på.

Irene lever sina dagar med systern Eloise och andra hundar i varierande ålder. De har en bra relation och stort utbyte av varandras sällskap. Irene får lära av de lite äldre hundarna hur man uppför sig i hundvärlden – en så viktig del i att växa upp. Hon är sällskaplig och tar del i det som händer i inhägnaden med entusiasm.


Till vår lurvtussa Irene söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får växa upp till en glad och stolt unghund.

Irenes nya hem ska vara lite lugnare beläget. Hon skulle mycket uppskatta att det i hemmet fanns en hundkamrat som då kan bli hennes lekkompis och mentor. Vi tror att hon även kommer att kunna bli vän med en hundvan, snäll katt.


Viktigt att tänka på – Irene har vuxit upp bakom skyddande murar och saknar därmed all exponering mot omvärlden. Hon får aldrig pressas där hon känner sig osäker – bland nya människor och inför nya miljöer. Framstegen får ske i hennes takt med rikliga belöningar.


Bakgrund:

De hann bli räddade före vintern slog till! Under vintern dör i denna lilla region tusentals och tusentals unga hundar av kyla och svält. Irene och systern Eloise hade tur.

De hade i november dumpats vid en parkeringsplats utanför en matbutik i Cernavoda. De helt förvirrade små flickorna irrade sent på kvällen fram och tillbaka mellan bilarna – och då och då ut på vägen i närheten.

SaveTheDogs var snabbt på plats och lokaliserade valparna. De små som förtvivlat sökt hjälp hos förbipasserande människor blev överlyckliga och kom rusandes fram för att bli räddade. De var stelfrusna, beniga och rädda – men trots allt förstod de att allt nu skulle bli bättre.

Flickorna har tillsammans fått växa upp i trygghet omgivna av snälla människor. Livet kan dock erbjuda dem så mycket mer.

Vi vet att de har sin framtid i hundlandet Sverige och hoppas få se dem springa på svenska ängar i sommar.


Välkommen till Hundhjälpen, rara Irene!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen