GIZA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Tik

Höjd: 44 cm

Vikt: 13 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM GIZA

I Sverige:
Giza är en förtjusande liten fröken. Bakom den lite blyga framtoningen gnistrar en vacker juvel.

Hon väntar nu i sitt jourhem på att bli upptäckt av sina evighetsmänniskor.


Jourmatte berättar att hon där utvecklats finfint – från att ha varit väldigt ängslig till att känna glädje och tilltro till sina människor och trivas bra i sitt hem. Giza är en väldigt nyfiken tjej som tar sig an världen i små portioner.

Hon söker vänligt kontakt med andra hundar, katter och de snälla människor hon presenteras för. En godbit bryter isen där hon känner sig tveksam – Giza gillar allt gott.

Erbjuds en mysstund så ställer hon upp – både med sina hundkamrater i jourhemmet och med människorna där. Till natten kryper alla tre hundarna ihop i sängen och människorna får arrangera sig därefter.

Giza älskar strövtågen i skog och mark. Hon nosar ivrigt och tar in allt spännande – med stöd av sina hundkamrater.


Vi söker nu för denna fina tjej ett hem fyllt av kärlek och där en mängd krav inte är ett måste. Hundlivet ska präglas av empati och tolerans – och Giza ska ges den tid som behövs känna sig trygg och börja trivas. Hemmet ska vara lugnt beläget med nära tillgång till lugna strövområden.

Inga unga barn. En snäll och stabil hundkamrat SKA finnas så att Giza får en förebild och en lekkamrat. Finns katt ska den vara snäll och hundvan.


Bakgrund:
Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död.

Save The Dogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans.

Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta – och män som gapade och svor.


Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Giza, Marsipan, Marta, Ezam, Amos, Cobbe, Ruth och Rebecca. Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men Save The Dogs hann före.

De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar.

Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde.


Idag är detta friska och levnadsglada valpar med en välmående mamma – alla blivande svenskar. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner sötaste Giza.

Välkommen, lilla stumpan!

I Sverige

I Rumänien

Räddningen