GIA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Tik

Höjd: 62 cm

Vikt: 24,7 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM GIA

I Sverige/ jourhemmet berättar:

Gia hade turen att få resa till ett kärleksfullt jourhem i väntan på det egna hemmet. Här har hon fått utvecklas och upptäcka en ny värld av härliga upplevelser.

I hemmet finns hundsällskap och dessa gjorde allt för att välkomna Gia och stöttar även där hon känner sig lite osäker. Jourmatte har många lovord när hon beskriver sin fina jourhund:

Gia är en otroligt fin och vänlig själ, lätt att älska. Hon är dessutom väldigt sällskapssjuk och vill alltid vara med, bäst av allt är om hon blir klappad på huvudet.

Om man inte klappar henne så försöker hon slicka på dina händer tills du ger med och om du tar en paus petar hon gärna dig med tassen eller nosen för att berätta att hon vill bli mer klappad.


Hon är extremt nyfiken och bekantar sig gärna med människor hon känner är trygga och snälla. Hon tycker om sina promenader och har då gärna en av hundkamraterna med – som sällskap och som stöd. Tillsammans utforskar de marken i jakt på spännande dofter. Gia har gjort enorma framsteg men är fortfarande lite försiktig – så det är viktigt att inte pressa henne. All träning ska vara mjuk och belöningsbaserad.


Till vår underbara Gia söker vi nu evighetshemmet där hon får bli hemmets prinsessa – överöst med kärlek, erbjuden hundlivets bästa – och så en och annan godbit. Hemmet bör vara lite lugnare beläget och de allra minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Gia vill ha en hundkamrat i hemmet och vi tror hon med sitt mjuka sätt även ska kunna bli god vän med en snäll katt.


Bakgrund:

Södra Rumänien är ett fattigt område. Många människor lever under väldigt enkla förhållanden och detta drabbar givetvis också deras djur.

Vackra Ines hade en ägare som trots sin fattigdom gjorde sitt bästa för henne. När hon fick sju valpar byggde han en sorts koja till henne men det visade sig snabbt att det var ohållbart. Han skulle inte kunna ha kvar hundarna – de var för många och han hade heller inte råd med maten.


SaveTheDogs blev igen de räddande änglarna som fick rycka in. Man tog med sig Ines och de sju dryga fem veckor gamla valparna som förstås behövde sin mammas omsorg ännu en tid. Så här små valpar är ofta i riskzonen och många överlever inte då de ofta är väldigt svaga.

Tack vare att dessa små hade sin snälla och omhändertagande mamma med hade de dock bra förutsättningar. Alla överlevde – Gia, Matilda, Pavel, Taz, Sammy, Ramzi och Oreo!

Hundhjälpen blev tilldelade hela den stora barnaskaran där mamma Ines och några syskon redan finns i Sverige medan andra väntar på sin resa till det egna hemmet där ett spännande hundliv väntar.

Vi presenterar här vår ljuvliga sötnöt Gia som också hon så gärna vill få resa till ett nytt liv!

I Sverige

I Rumänien - Juni 2023

I Rumänien - Augusti 2022

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen