DANA- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, juni

Kön: Tik

Höjd: 55 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: Hundkamrat


Överlåtelseavgift: 

OM DANA

Vår vackra Dana trivdes inte alls i sitt första hem där man inte kunde ta tillvara den fina potential hon hade. Hon var rädd och tillbakadragen – och därmed inte önskvärd. Detta förändrades direkt hon fick flytta till ett varmt välkomnande jourhem fyllt av acceptans och kärlek - och där nu Danas svans ständigt är i topp. Dana söker ofta närhet till sina snälla jour-människor och uppskattar deras omsorger. Hon leker glatt hela dagarna med de andra hundarna i hemmet. Tidigare dystra tillvaro är ett minne blott – nu startar det goda livet.


Dana älskar långa skogspromenader där hon tillsammans med kamraterna får nosa och utforska. Hon är följsam och nyfiken – och har en bra kontakt med sin medföljande människa. Hon har en god ”hund-kompetens” som de flesta av våra hundar. Bus och spring varvas med lugn avkoppling och närhet. En soffhörna bör i det nya hemmet vikas för Dana som kommer att knyta starka band till sin framtida människa – och bli en fantastisk kamrat. Mycket mys står på önskelistan!


Vi söker nu för vackra Dana ett evighetshem där hon får bli viktigast i världen. Vi söker dig som ställer upp med ett kärleksfullt hem beläget i en lite lugnare omgivning. Inte de minsta barnen hemmavid. Du ska vilja tillbringa mycket tid med din hund och trivas ute i markerna. Dana vill bo tillsammans med en vänlig och glad hundkamrat och har heller inget emot en snäll katt i hemmet.


Bakgrund
Dana och hennes två systrar föddes mitt i sommaren på en parkeringsplats i ett av Cernavodas bostadsområden – eller så hade någon transporterat dem dit och lämnat dem. Det finns alltid frågetecken kring varje upphittad valpkull där mamman saknas. Människor som bodde där var snälla med valparna men så snart de nyfiket började vilja se sig om i världen hopade sig farorna. Det fanns en starkt trafikerad väg i närheten och livet var plötsligt väldigt farligt. Man ringde till SaveTheDogs och förklarade situationen – och redan samma dag hämtades de tre små flickorna och fördes till tryggheten vid veterinärkliniken. De var alla oskadda men tunna och uttorkade. Flickorna har fått växa upp tillsammans och bor fortfarande tillsammans – något de alla uppskattar. Det är en ljuvlig trio som alla är måna om varandra och har fullt upp med sådant som unga hundar ska – leka, busa, vila och filosofera. De har fått växa upp i trygghet och bland kärleksfulla människor – men livet har så mycket mer att erbjuda dessa vackra systrar – Dana, Malva och Zambi. Vi är glada att här kunna välkomna vackra Dana till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Sverige 

I Rumänien