BALDER - HUNDHJÄLPEN


Född: 2014, mars

Kön: Hane

Höjd: 62 cm

Vikt: 32 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Vill gärna bo lantligt


Överlåtelseavgift: 1500 kr

OM BALDER

Balder är en renrasig strävhårig vorsteh som kom till nuvarande ägare vid ca 2 års ålder – nu har han precis fyllt 10.

Den tidigare ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde inte ta hand som sin hund längre. Sedan dess har Balder bott i samma hem tillsammans med en setter i samma ålder.

Det tråkiga som nu hänt är att husse sålt sitt stora hus på landet och flyttar in till stan. Husse reser även mycket och sammantaget gör detta det svårt att tillgodose hundarnas behov.

Den andra hunden har redan haft turen att ha fått ett nytt hem och nu vill vi hjälpa Balder att även han få sitt sista hem där han tryggt kan leva hela livet ut.


Balder är enväldigt snäll och mjuk gentleman som har levt ett mycket aktivt liv ute i skog och mark. Han har jagat med husse men också varit med i skid-/dragtävlingar.

Hemmavid har han varit en kär familjemedlem som trivts i soffhörnan och spanandes i köket efter godbitar. Balder tycker om alla snälla människor och har även ett trevligt sätt gentemot barn. Det han inte gillar är katter – som den jakthund han är. Man måste också vara medveten om att han är en f.d. jakthund så han kan inte släppas lös ute i markerna. Istället aktiverar han sig gärna med sina människor på långa och spännande promenader samt lite lek och bus.

Balder kommer överens med de flesta hundar – givetvis skulle han bli lycklig att få bo med en trevlig tik men han kan även bo som ensam hund i det hem där man är mycket hemmavid och har en trevlig samvaro. Inga problem att vara ensam några timmar när man t ex handlar.


Till vår väluppfostrade friskus Balder söker vi nu ett hem beläget lite lantligare då han älskar de fria vidderna. Inte

lägenhetsboende. Snälla, glada människor som trivs utomhus i markerna. Inte de allra minsta barnen hemmavid.