ASPEN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2018, april

Kön: Hane

Höjd: 53 cm

Vikt: 24 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tik

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Ska bo på marknivå


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM ASPEN

Aspens stora kärlek är snälla människor. Han söker sig snabbt till Mihaela när hon är i närheten men delar även ut kärleksbetygelser till andra personer han möter.

Han är vänlig, uppmärksam och gör sitt bästa för att bli uppmärksammad och vara till lags. Människor är viktigare för honom än andra hundar – så han bor gärna som ensam hund i sitt nya hem för att riktigt få rå om sina människor.


Aspen gillar att gosa, diskutera och gå på intressanta promenader där han får snusa i löv och buskage.

Han har en härlig päls som kräver en del vård för att hållas i fint skick men ställer gärna upp för borstande och pyssel ( han är nedklippt på bilderna ). Får han lite godis är det definitivt värt det.

Mat är en passion – Aspen lyser upp när han ser matskålen och morrar lite lustigt åt sig själv mitt i ätandet. Han pratar en hel del i hägnet men det är för honom en frustrerande miljö där han inte trivs.


Vi söker nu för vår härlige lurvtuss Aspen ett tryggt och kärleksfullt hem utan småbarn. Vi ser helst att Aspen enligt egen önskan får bo som ensam hund – finns hund ska det vara en stabil tik i liknande storlek.

Katt ok – Aspen har träffat flera hos Mihaela.

Aspens hem bör vara lugnt beläget och han skulle älska att få en egen trädgård / täppa där han får strosa runt lite mellan promenaderna. Han önskar sig en härlig tillvaro där dagliga utflykter görs i skog och mark.


Bakgrund:

Aspen kommer från semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Han hade länge hållit till på en liten markplätt vid en byggnad i staden. Under sommaren led han enormt av sin tjocka och toviga päls och försökte hitta skydd under parkerade bilar. Han fick då och då lite vatten och en brödbit av någon som passerade vilket höll honom vid liv.

Aspen är en snäll hund som förgäves sökte kontakt med förbipasserande, men ingen bekymrade sig nämnvärt. Mihaela som driver sitt lilla hägn STAAD kände till Aspen och fick i slutet av sommaren höra att han hämtats av kommunala hundfångare och placerats i ett ökänt ”dödshägn” – en plats av misär och med ett oerhört plågsamt slut för de stackars själarna som förts dit.


Mihaela lyckades hämta ut Aspen som klamrade sig fast vid henne väl medveten om att hon var hans enda räddning. Sedan dess ser han på henne med beundran i blicken. Aspen har det tufft i hägnet då han är van att leva fritt och utan så många hundar tätt inpå. Han är en av de hundar som verkligen behöver få sin resa till hundlandet Sverige och ett nytt liv som älskad familjemedlem.

Vi är glada att få hjälpa Aspen och hoppas hitta hans evighetshem snarast.

I Sverige

I Rumänien