ADAM - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön:  Hane

Höjd: 49 cm

Vikt: 13 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: Lugn boendemiljö


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ADAM

Med så många syskon har lekkamrater aldrig saknats. Adam bor i dag med några av bröderna och systrarna. De har en fin relation och finns där för varandra – när det ska busas, när någon känner sig lite osäker eller när det ska krypas ihop till kvällen.


Adam är en kul kille som älskar sina leksaker, att leka springlekar med syskonen eller personalen i lekparken eller bara pocka på lite uppmärksamhet.

När han känner förtroende för en person kommer hans härliga personlighet fram och han vill gärna vara nära och mysa. Promenaderna är roliga och då brukar Adam få ta med ett syskon som stöd.

Att utforska världen är alltid lättare när man är två. Här har han ibland stött på någon av de omhändertagna katterna och visat den tillbörlig respekt. Han kommer att kunna bli god vän med en katt i sitt nya hem.

Han kommer där också att sprida glädje omkring sig och bli någons allra bäste vän – denne någon bör vara friluftsmänniska och trivas ute i skog och mark.


Till vår finaste Adam söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget. Inte de minsta barnen hemmavid.

Adam kan bo som ensam hund i det hem man har mycket tid att ägna honom, men han delar väldigt gärna hemmet med en snäll och glad hundkamrat.

Att tänka på är att Adam som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:
Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda. Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002.


Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten. I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar.

Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd. Ännu en utryckning från SaveTheDogs. Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Adam, Anna, Caio, Pluto, Polo, Ray, Ralf, Susmi och Umer.

Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar. SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, rare Adam!

I Rumänien