ZEUS - HUNDHJÄLPEN


Född: 2008, aug

Kön: Hane

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Carina Palmqvist
Anne Thelander
Niklas Gerhardsson
Annica Nilsson
Helen Antonsson
Christer Öhgren

Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM ZEUS


När Zeus anlände till hägnet var han helt ohanterbar. Skräcken lyste ur ögonen när någon sträckte fram en hand.

I dag är situationen annorlunda, men man känner ändå att Zeus inte är redo att integreras i ett hem – omställningen blir för stor.


I stället försöker man ägna honom mer uppmärksamhet för att återigen låta tiden göra sitt goda för Zeus. Framsteg görs och nu tar Zeus gärna godis ur handen på personalen. De är oerhört noga med att vara lugna och lågmälda i hans närhet för att kunna vinna hans förtroende.

Förhoppningen är att Zeus inte ska behöva sluta sitt liv som hägnhund utan i sinom tid få uppleva några goda år i Sverige, där det då kan hittas ett hem som kan ta sig an honom utan att ställa krav. Vi hoppas att det inte ska dröja alltför länge.


Bakgrund:

Zeus fångades brutalt in av ett företag som på uppdrag av kommunen fångar in gatuhundar och tar dem till ett av regionens ökända dödshägn.

Här behandlades han mycket illa och var en hårsmån från döden när han räddades av SaveTheDogs och fick livet i gåva.


Det var dock en bruten hund som anlände till Cernavoda. En grabb som utsatts för människors grymhet och som attackerats av andra hundar. Tilliten var borta. Zeus levde i en egen liten värld av ängslan och tillbakadragande.

Tack och lov läker tiden många sår och Zeus började så småningom finna sig tillrätta i hägnet.

Tidigare personal har inte ägnat honom mycket uppmärksamhet vilket är ledsamt, men man har nu honom under uppsikt och ser till att han har del av det goda som hägnet kan erbjuda.

I hundhägnet