SOFIE - HUNDHJÄLPEN


Född: 2010, maj

Kön: Tik

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Lena Dahlbäck
Liselotte Östlund
Marie Igemark
Inger Larsson
Dimitri Bagdasar


Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM SOFIE


Sofie delar sin lilla inhägnad med systern Sandy. De är båda väldigt försiktiga och ganska osäkra hundar, där Sofie dock är den tongivande.

De har svårt för förändringar och vill att omgivningen ska vara lugn och trygg. Kommer främmande personer i närheten talar Sofie gärna om för dem att inte komma så nära. Det krävs lite tid och mutor för att etablera en lätt kontakt.

Med Mihaela som hon är förtjust i, har hon etablerat en trygg relation. Sofie och Sandy är äldre flickor och har inte så mycket för sig på dagarna. De trivs bra i varandras sällskap och bryr sig inte så mycket om de andra hundarna och vad som pågår runtomkring.


Stor del av tiden vilar de lugnt bredvid varandra och följer årstidernas växlingar. Sommaren är givetvis en skön period då de på mornar och tidiga kvällar kan ligga och njuta av solens värmande strålar, samt vindens rufsande i pälsarna.


Bakgrund:

Situationen i södra Rumänien är katastrofal när det gäller hundar. Sofie hittades vid en sopstation i staden Neptun med systern Sandy och ytterligare tre syskon. Valparna var endast någon vecka gamla och någon mamma fanns inte i närheten.

Slutsatsen är att de helt enkelt ”kastats bort”, vilket om inte Mihaela, som driver det lilla privata hägnet STAAD fått nys om dem hade slutat i en plågsam och säker död.

Valparna var som små trasor när de räddades, svårt uttorkade och svultna.


Nu är Mihaela en kvinna som kämpar för varje själ och här lyckades hon klara livhanken på samtliga fem. Tre syskon fick förmånen att ganska snart resa till Schweiz där de sedan adopterades till goda hem. Kvar i ett då överfullt STAAD blev Sofie och Sandy. De har haft ett liv i trygghet, men åren har tyvärr gått och med ett stort antal hundar i hägnet fanns aldrig tiden att hjälpa dem utvecklas. De är nu beroende av snälla faddrar för sin existens.

I hundhägnet