DUSTIN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2012

Kön: Hane

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Elzbieta Danuta ’Ella’ Bohlin
Inger Larsson
Åsa Willmer
Dimitri Bagdasar
Carola Stedt


Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM DUSTIN


Dustin tillbringar dagarna med att pyssla med sina mjukisdjur. Favoriten är en lång, grön leksaksorm som han gärna drar med sig till sin bädd. Personalen brukar gömma godis bland mjukisdjuren och uppmana honom att söka – det roligaste han vet.


Man arbetar med att bygga hans självförtroende och tillit till människor och Dustin gör sitt allra bästa. Han har gjort stora framsteg. Han har också träffat några andra hundar som han fått förtroende för.

Vi hoppas att i framtiden kunna välkomna vår fine Dustin till vårt adoptionsprogram och därefter ett härligt hundliv i Sverige.


Bakgrund:

Vår lurvige Dustin anlände till hägnet för några år sedan efter en akututryckning där flera hundar räddades från en situation där de skulle ha dödats av uppretade människor som inte ville ha dem i sin närhet.

Dustin hade ett tungt bagage med sig. Han hade jagats och misshandlats av människor och dessutom ansatts hårt av andra hundar i kampen för mat.

Han hade enormt svårt att bygga relationer, vilket späddes på av en längre veterinärbehandling samt att han anfölls av andra hundar i hägnet.

Nu lever han en skyddad tillvaro, lite för sig själv. Då han ännu inte är kandidat för adoption, utan behöver mer tid för att ”läka”, välkomnar vi honom nu i vårt fadderprogram, där Du som fadder bidrar till att ge honom såväl trygghet som kvalitet i livet.

I hundhägnet