DAKOTA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2016, jan

Kön: Tik

Senast uppdaterad: 2024-02-22

Faddrar:

Ingrid Wentzel
Ann-Lis S. Paulsson
Sandra Ottosson
Mimmi Stensson
Inger Larsson
Familjen Tingård

Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM DAKOTA


Dakota har vuxit upp till en skönhet som fortfarande idag är misstänksam efter att ha blivit behandlad på ett hjärtskärande sätt som liten.

Varje gång hon ska gå ut från sitt hundhus kontrollerar hon noga omgivningen så att det inte är för många människor i närheten som kan svika / skrämma henne igen.


Dock så har personalen som hon har runt sig varje dag observerat att hon sakta men säkert börjar bli mindre misstänksam och börjar även förstå att personalen inte vill henne något illa.

Dakota håller ändå ett säkerhetsavstånd.

De som vunnit hennes förtroende får se en mycket mjuk hund som lägger sig på motsatt sida i inhägnaden som hennes ”gäster” befinner sig och betraktar stilla – först lite i smyg och sedan syns en glimt av nyfikenhet i hennes vackra ögon.


Vi hoppas att hennes uttrycksfulla ögon så småningom kommer att skina av glädje. Under tiden arbetar personalen för att vinna hennes förtroende och ge henne ett hopp om en bättre framtid.


Bakgrund:

Dakota var endast en månad gammal när hon slängdes över staketet hos SaveTheDogs, som en påse med sopor som någon ville bli av med. Dagen var den 11 februari 2016.

Personalen fann en rädd liten tjej som såg ut att bära alla sina bekymmer på sina späda skuldror.

I hundhägnet - Februari 2024

I hundhägnet