MAYA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2009

Kön: Sto

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Ylva Pettersson
Stina AnzenMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM MAYA


Maya beräknas vara 11-12 år gammal och var när hon omhändertogs rädd för människor som närmade sig. Detta talar för sig själv.

Hon var under den toviga och smutsiga hårremmen inte mycket mer än skinn och ben vilket visar att djurplågeriet pågått en längre tid. Man lät henne från början vara mest ifred med sina kamrater med vilka hon har starka band och känner trygghet.

Allteftersom tilliten byggs upp får hon nu sina hovar omsedda och man kan börja borsta henne lite lätt utan att hon blir rädd.


Tiden läker de flesta sår, och tiden har man. Maya får äntligen slappna av och ägna sig åt att vara häst – äta och äta mer – ströva runt i den fina hagen och klias lite med vännerna. Livet blir bra – det är ett löfte.


Bakgrund:

Maya är en av de hästar som i slutet av januari 2021 räddades från ”Dödens fält” utanför Constanta. Här hittades då 40 utmärglade hästar fastbundna och utan ett grässtrå att äta.

Döda hästar låg på fälten. Situationen var katastrofal och djurplågeriet hade utan tvekan pågått under längre tid.


Tack vare en extrem insats lyckades SaveTheDogs ingripa och kunde föra 26 av hästarna i säkerhet efter att 14 på underligt sätt ”försvunnit” under natten. Tre av hästarna orkade inte leva vidare.


Hundhjälpens vänner var avgörande i insatsen tack vare de snabba donationer som gjordes. Maya och hennes kamrater har fått sin trygghet vid Footprints of Joy.

Det kommer aldrig mer att finnas någon som är elak med henne och hon kommer aldrig mer att behöva vara hungrig.

I hästhägnet

Ankomsten och första tiden