MARLON - HUNDHJÄLPEN


Född: 2010

Kön: Valack

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Jessica Barkman
Eva Elhouar
Frida SkarpMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM MARLON


När Marlon anlände till Footprings of Joy var han i extremt dåligt skick. Han var dessutom rädd för personalen och sprang undan när de närmade sig.


Idag är han en annan häst som uppskattar personalens omsorger och försiktigt kommer fram till staketet och bekantar sig med den som har en morot med sig.

Han är den största hästen i sitt stall – och en väldigt stilig kille. På hästars vis är maten det största intresset och han är ett riktigt matvrak.

Soliga dagar står han gärna ute och njuter av värmen – blir det för varmt söker han sig in i stallets skugga. Vintertid står han helst i stallet och väntar på vårvindarna, regn och snö är inga favoriter.


Hästarna har möjlighet att själv gå ut och in och kan även söka skugga under tak i inhägnaden. Livet gav tyvärr inte Marlon förmånen att kunna få vara någons älskade bäste vän – men han har det bra i hägnet tillsammans med sina kamrater.

Tack vare sina snälla faddrar kommer han aldrig mer att behöva vara rädd eller hungrig.


Bakgrund:

Marlon är en av de hästar som i slutet av januari 2021 räddades från ”Dödens fält” utanför Constanta. Här hittades då 40 utmärglade hästar fastbundna och utan ett grässtrå att äta.

Döda hästar låg på fälten. Situationen var katastrofal och djurplågeriet hade utan tvekan pågått under längre tid.


Tack vare en extrem insats lyckades SaveTheDogs ingripa och kunde föra 26 av hästarna i säkerhet efter att 14 på underligt sätt ”försvunnit” under natten. Tre av hästarna orkade inte leva vidare. Hundhjälpens vänner var avgörande i insatsen tack vare de snabba donationer som gjordes.

Marlon och hans kamrater har fått sin trygghet vid Footprints of Joy. Det kommer aldrig mer att finnas någon som är elak med honom och han kommer aldrig mer att behöva vara hungrig.

I hästhägnet