MANGO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2017

Kön: Valack

Senast uppdaterad: 2024-02-22

Faddrar:

Jane Fredlund
Rosaria Galanti
Josefine Pettersson
Nora Gutenberg Ruud


Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM MANGO


Mango var bara skinn och ben vid ankomsten till Cernavoda. Han var skygg och svår att få kontakt med.

Idag är detta en glad kille som älskar sina skötare och ivrigt håller utkik vid staketet om någon med gottepåse finns i närheten. Han tycker om när man rör vänligt vid honom och talar snällt.

Mango är också förtjust i katter och har ett gott öga till de som då och då spatserar genom stallet på jakt efter en mus.


Han är en snäll och vänlig kille som tycker om sitt hö, att rulla sig i damm och lera och att njuta av vårsolens första värmande strålar. Vinter tycker han däremot inte om och då håller han sig gärna inomhus.

Hästarna har möjlighet att själv gå ut och in och kan även söka skugga under tak i inhägnaden. Livet gav tyvärr inte Mango förmånen att kunna få vara någons älskade bäste vän – men han har det bra i hägnet tillsammans med sina kamrater.

Tack vare sina snälla faddrar kommer han aldrig mer att behöva vara rädd eller hungrig.


Bakgrund:

Mango är en av de hästar som i slutet av januari 2021 räddades från ”Dödens fält” utanför Constanta. Här hittades då 40 utmärglade hästar fastbundna och utan ett grässtrå att äta.

Döda hästar låg på fälten. Situationen var katastrofal och djurplågeriet hade utan tvekan pågått under längre tid.


Tack vare en extrem insats lyckades SaveTheDogs ingripa och kunde föra 26 av hästarna i säkerhet efter att 14 på underligt sätt ”försvunnit” under natten. Tre av hästarna orkade inte leva vidare. Hundhjälpens vänner var avgörande i insatsen tack vare de snabba donationer som gjordes.

Mango och hans kamrater har fått sin trygghet vid Footprints of Joy. Det kommer aldrig mer att finnas någon som är elak med honom och han kommer aldrig mer att behöva vara hungrig.

I hästhägnet - Februari 2024

I hästhägnet