EMMA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019

Kön: Sto

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Ann Rådström – Lönnqvist
Lena Dahlback
Maria Hagert PalméMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM EMMA


Emmas rehabilitering är det största individuella åtagande SaveTheDogs ställts inför och stora resurser har krävts. Uppslutningen från djurvänner i Europa var avgörande.


Emma har i vintras genomgått en komplicerad operation vid en specialistklinik och med närvaro av en av Europas ledande specialister. Allt har gått bra och Emma kan nu tryggt se fram emot ett bra hästliv. Hon kan nu dricka, tugga och njuter av att äta hö som Gregor och de andra kamraterna.


Ett nytt liv!


Bakgrund:

Emma slängdes ut ur en bil I ett undanskymt område – men dock inte utan att någon såg det. Endast någon dag gammal kastades hon bort för att självdö.

Orsaken var en svår missbildning i nospartiet som gjorde att hon inte kunde dia och heller aldrig skulle kunna äta själv.


SaveTheDogs kontaktades om det inträffade och skyndade till platsen. Man omhändertog genast Emma som var svag och förvirrad. Problemet var komplext och specialister runtomkring i Europa konsulterades. Under tiden flaskmatades lilla Emma dygnet runt för att överleva.


SaveTheDogs är räddningen för de utsatta djuren i södra Rumänien. Utan den hjälp man erbjuder skulle djuren svälta eller plågas ihjäl av sjukdom och skador. Vi kan aldrig nog betona vikten av deras närvaro och vår stolthet av att få vara delaktiga i denna fantastiska verksamhet

I hästhägnet

Räddningen