ZELDA FRÅN STAAD - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, MARS

Kön: Tik

Höjd: 52 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ZELDA

Mihaela berättar om Zeldas härliga personlighet. Hon är en glad, pigg och lekfull tjej som gärna ställer upp på lite bus. Hon delar sin lilla inhägnad med en annan tik till vilken hon har en bra relation – de leker och springer tillsammans – och kryper på kvällen ihop nära varandra för trygghet och värme under natten.

Zelda har även lekt med några av hägnets grabbar men vill då att de ska vara snälla och inte för påflugna.


Kring STAAD finns härliga promenadområden och de gånger kopplet kommer fram blir Zelda överlycklig. Hon tycker mycket om att ströva omkring och snusa på allt intressant hon hittar – en blivande liten skogsmulle?

Zelda är heller inte främmande för att lata sig – hon kan hittas utsträckt i solen, djupt sovandes.


Relationen till de människor hon känner är kärleksfull – hon vill gärna umgås och mysa, ständigt uppmärksam om det någonstans finns en ”ledig” person att söka upp.

Hon kommer att bli ett givet sällskap i TV-soffan då närhet och tillhörighet är viktigt för henne.


Till vår fantastiska Zelda söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem – där hon får bli väldigt viktig. Zelda ska inte bo centralt och vill gärna ha en hundkamrat i sitt hem.

Hon har lätt att umgås även med katter så en sådan får också gärna finnas. Inte de allra minsta barnen.

Viktigt att tänka på som ny ägare är att Zelda har vuxit upp under väldigt skyddade förhållanden. Hon kan därför lätt känna sig osäker i nya miljöer och inför nya människor – och får då aldrig pressas. Alla framsteg ska få ske i hennes egen takt och belönas rikligt.


Bakgrund:

Lilla Freya levde på gatan i den lilla semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Hon var en rar och sällskaplig hund och många stack till henne en liten matbit.

Plötsligt nedkom hon med 8 valpar – fortfarande boendes på gatan. En valp dog tidigt och en plockades upp av några boendes i närheten.

Kvar kämpade Freya hårt för att hålla de övriga sex vid liv. Några hotellägare i närheten irriterade sig på den lilla familjen och kontaktade kommunala hundfångare – och där, i det kommunala dödshägnet skulle sagan slutat om inte Mihaela / STAAD fanns.


Hon fick ett telefonsamtal från en privatperson som talade om att klagomål inlämnats och att hundfångare var på väg. Mihaela satte sig genast i bilen och fångade in Freya och alla småttingarna. Tyvärr var fyra av dem svårt medtagna av parvo och överlevde inte. De kvarvarande två systrarna, Zelda och Masa var friska och tog genast för sig.

Masa har redan fått sitt hem i Schweiz medan Zelda är vikt för Hundhjälpens adoptionsprogram. Mamma Freya finns redan i sitt svenska hem och njuter av livet.

Vi hoppas nu kunna erbjuda finaste Zelda resan till hundlandet Sverige så snart som möjligt.

Välkommen till Hundhjälpen, världens bästa Zelda!

I Rumänien