TACO- HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, mars

Kön: Hane

Höjd: 44 cm

Vikt: 13,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM TACO

Taco är en stilig och populär grabb som älskar att stå i centrum. Han är väldigt människokär och ställer upp på hur mycket kel och mys som helst. Taco önskar sig människor som har mycket tid att diskutera med honom – han är en bra lyssnare tills tålamodet tryter.

Bäst av allt är när han får gå på promenad. Hela Taco skiner upp när man närmar sig med en sele i handen. Han njuter av den relativa friheten och är noga med att snusa och spana både till höger och vänster. Den här killen kommer att trivas i våra skogar -en blivande skogsmulle och fågelskådare.


Även bland andra hundar visar sig Taco kompetent. Han har kamrater av båda könen och stortrivs att leka med dem i lekparken. Han har ett bra hundspråk och upplevs som snäll och fredlig. Katter har han inte haft närkontakt med men under förutsättning att han får vänja sig gradvis ser vi inte något problem.


Till vår rare Taco söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli oerhört viktig. Hemmet får gärna vara lite lugnare beläget och med närhet till härliga strövområden. Taco skulle bli glad om det i hemmet fanns en snäll och glad hundkamrat.


Bakgrund:

Taco höll till på gatorna i centrala Cernavoda. I hans närhet syntes alltid en tik – de verkade känna trygghet i varandras sällskap. Här på gatan fanns flera stora faror – trafiken där inte alla väjer för en hund, människor som kan rikta en spark och inte minst inhyrda hundfångare som oannonserat dyker upp och skördar liv.

Då de båda hundarna var snälla och sociala hade de varit ett lätt byte och av den anledningen beslöt SaveTheDogs att ta in dem till hägnet för att kunna garantera dem liv och en framtid.


Taco uppskattade direkt personalens omsorger och höll sig i närheten så fort någon såg ut att ha för lite att göra. Den inledande isoleringen var tråkig för honom men livsglädjen återvände när han flyttade ut i en inhägnad och fick nya vänner.

Den här sociale och glada grabben söker dock en uppgift i livet – att glädja alldeles egna människor.

Välkommen till Hundhjälpen, goe Taco!

I Rumänien