STAN- HUNDHJÄLPEN


Född: 2023, sept

Kön: Hane

Höjd: 37 cm

Vikt: 6,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM STAN

Stan och Oli är två riktiga ”bröderna bus”. De är kvicka filurer som ägnar dagarna till lek och spring. I lekparken far de kring som två små vesslor – snabba som blixten och fulla av positiv energi.

Stan kommer att bjuda på många leenden i sitt nya hem – med alla sina upptåg.

Bröderna håller ihop men har även fått träffa några andra, lite mindre hundar. Stan bekantar sig gärna och visar upp ett vänligt och inbjudande kroppsspråk. Han trivs i hundsällskap och är en populär kamrat. Vi tror att Stan med sitt glada sätt även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


Stan har också ett gott öga till personalen och ställer villigt upp både på lek och kel. Han är uppmärksam när han förevisas utrustningen i lekparken och försöker sig gärna på lite övningar – tills något roligare dyker upp. Han är ännu väldigt ung och då vill man hinna med allt.


Till vårt charmtroll Stan söker vi nu ett varmt välkomnande evighetshem där han får bli en liten prins med allt vad det innebär. En hundkamrat vore oerhört uppskattad – som mentor och lekkompis. Hemmet ska vara lite lugnare beläget.

Viktigt att ha i åtanke är att Stan vuxit upp bakom hägnets skyddande murar och därför helt saknar exponering mot samhället. Han får aldrig pressas där han känner sig osäker – bland nya människor eller i nya miljöer. Alla framsteg ska få ske i hans egen takt och belönas rikligt.


Bakgrund:

December är en kall månad med minusgrader i Cernavoda – och ibland även ett våldsamt snöande. Lille Stan hade turen att räddas före den värsta kylan slog till – ung som han var är det inte troligt att han annars hade överlevt vintern..

Luciadagen 2023 var en av SaveTheDogs anställda ute och handlade när hon utanför affären blev varse tre ynkliga småttingar – två unga valpar, Oli och Stan – och så lilla damen Orietta. De tre var desperata – helt klart dumpade på platsen.

Orietta var snabb att söka kontakt och be om hjälp för dem alla tre

.

Inom en kvart fanns en av SaveTheDogs chaufförer på plats och de tre små kunde föras in till veterinärklinikens värme och trygghet. Smågrabbarna var vilsna och rädda men Orietta var överlycklig och kunde visa dem att allt skulle bli bra.

Det är givetvis oklart om bröderna och Orietta kände varandra redan eller hade funnit varandra utanför affären. Helt klart är i alla fall att de hade tröst av varandra i den hemska situationen. Varför någon haft hjärta att dumpa dessa små varelser med vinter och snö bara dagar bort är som vanligt oförståeligt – men tyvärr är det så det hela tiden går till i södra Rumänien.


Trots allt kommer brödernas saga att få ett gott slut – de är nu Hundhjälpen-hundar och kommer så småningom att få sina hem i Sverige.

I Rumänien