SHANNON- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Tik

Höjd: 55 cm

Vikt: 22,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: 

Kan bo med katter: 

Kan bo med barn: 

Särskilda behov: 


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM SHANNON

Vita lurvtrollet Shannon fångar lätt ögat. Hon är en härlig virvelvind som älskar att bli sedd och bekräftad. Shannon är vänlig och tillmötesgående och har alltid en glad glimt i ögonvrån. Lek och bus ska det vara – liksom mys och lugna pratstunder. Hon är mycket uppmärksam på vad personalen försöker förmedla och älskar dem extra mycket varje gång sele och koppel kommer fram – det här är en tjej som trivs på långa promenader och kommer att göra sig utmärkt i våra svenska marker som erbjuder spännande äventyr och doftupplevelser. Hon har ett stort intresse för människor och kommer i rätt hem att bli en fantastisk kamrat. Shannon har haft turen att i sin inhägnad ha haft en klok äldre hund att se upp till. Hon har därmed fått viktig trygghet och kunskap om ”rätt och fel” i hundvärlden. Nu bor hon med några yngre grabbar, fördriver dagarna med lek och spring, men man kan även finna henne lugnt vilandes helt i egna tankar. För vår vackra Shannons räkning söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där man trivs med att tillbringa tik ute i skog och mark – med sin hund. Hon kan tänka sig att bo som ensam hund i det hem där man har mycket tid att ägna henne, men hon delar även gärna hemmet med en pigg och glad hundkamrat i liknande storlek. Finns katt måste den vara hundvan och introduktion ske gradvis. Hemmet får inte ha city-läge och de minsta barnen bör inte finnas hemmavid.


Bakgrund:

Floden Donau rinner rakt igenom den lilla staden Cernavoda i Rumänien, där Save The Dogs arbetar.

Längs floden finns många oerhört vackra områden. Uppåt floden, långt från staden bodde en fiskare med sin familj. De tog hand om ett antal hundar som sällskap och skydd.

En av tikarna, Dana, fick strax efter jul 2022 fem rara, små valpar – Shannon, Melvin, Mulder, Nancy och Walter.


Fiskaren kunden inte ta hand om samtliga så han kontaktade Save The Dogs som hämtade den lilla familjen. Mamma Dana fick senare efter att ha kastrerats återvända till sitt fria liv hos fiskaren där hon välkomnades varmt av sin flock.

De fem valparna har vuxit upp vid Footprints of Joy och är nu redo att söka sig ut i världen och finna sina egna hem. Livet har så mycket mer att erbjuda dem alla än hägntillvaron – som är trygg och full av snälla människor – men trots allt – en tillvaro bakom stängsel.

Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår förtjusande Shannon! Välkommen till adoptionsprogrammet!

I Rumänien