SERGIO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2020, mars

Kön: Hane

Höjd: 46 cm

Vikt: 15 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM SERGIO

Sergios päls är lång och mjuk – och innanför klappar ett varmt hjärta. Från att ha varit rädd och velat fly är han idag en äkta ”glädjespridare” som älskar sina skötare och aktivt letar upp dem och någon verkar ”sysslolös”.


Kel och kramar ska det vara liksom rolig lek och spännande promenader – ingredienser i ett bra hundliv. Sergio är duktig på att gå i koppel och blir lycklig när han ser att en promenad är på kommande. Han tycker om att lugnt få snusa runt och lukta på alla de spännande dofter vårvindarna för med sig.

Tänk vilken lycka han ska känna i våra svenska marker!


Att som ny familj tänka på är Sergios bakgrund där han misshandlats – så ett lugn kroppsspråk är ett måste – liksom lugna röster. Han ska heller inte påtvingas främmande människor och barn som bara ”vill klappa”. Han har blivit ”tillklappad” så det räcker – så han flugit genom luften.

Tillvaron ska nu vara trygg och fokus ligga på människorna i hemmet – till vilka han kommer att få en underbar relation. Sergio kan bo som ensam hund i det hem där man har mycket tid att ägna honom men han blir lätt även vän med andra snälla hundar.

Tillmötesgående som han är tror vi att en katt även kan ingå i vän-kretsen.


Till vår fluffige Sergio söker vi nu evighetshemmet – där livet är tryggt och bemötandet vänligt. Inga småbarn hemmavid. Hemmet ska ha ett lite lugnare läge.


Bakgrund:

Sergio omhändertogs i oktober. En av SaveTheDogs anställda kom då till arbetet mycket upprörd då en närboende återigen misshandlat sin hund. Detta skedde frekvent varpå hunden brukade lämnades på gatan i flera dagar utan mat – som straff.

Nu fick det räcka!


SaveTheDogs skickade dit personal som kunde sätta hård press på ägaren och man kunde därefter ta med sig lille Sergio därifrån, rädd och kuvad.

Första dagarna i hägnet höll han sig undan men snabbt upptäckte han att här fanns en ”bättre” sorts människor som alla vill honom väl. Därefter gick utvecklingen snabbt och idag är Sergio ett sprudlande glatt, litet troll som gör allt för att få vara med sina människor.

Tyvärr är tid en bristvara i hägnet och Sergio som har ett stort behov av sällskap behöver få en annan tillvaro – vilket vi nu erbjuder honom.

Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, lille charmör!

I Rumänien