RIKY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2015, okt

Kön: Hane

Höjd: 63 cm

Vikt: 30 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM RIKY

För en försiktig själ som Riky har hägnlivet varit utmanande, med en mängd hundar runt omkring och begränsad tid från personalen.

Nu sker en positiv förändring! Miljön är lugnare, Riky får mer uppmärksamhet och har lärt sig att lita på personalen. Han njuter av mys och kel och välkomnar till och med nya människor efter att ha utvärderat dem.


I lekparken utforskar han bollar och rep, och promenader blir en njutning där han får stanna och utforska i sin egen takt. För en hund som levt bakom murar hela sitt liv är det viktigt att låta honom bekanta sig med världen i sin egen takt.


Vi söker nu det perfekta hemmet för Riky, där han kan fortsätta att växa och blomstra som individ. En snäll och lugn hundkamrat, helst en tik, är ett måste. Hemmet bör vara lugnt beläget, en egen trädgård är viktig, helst inhägnad så att Riky kan njuta av att vara utomhus och sola på våren, vilket han älskar.


Bakgrund:

Ibland passerar år efter år – nu är det dags för vår fine Riky att hitta lyckan. Han hittades på landsbygden utanför Cernavoda, nära gränsen till Bulgarien. Riky var helt ensam och hade han inte blivit sedd hade hans liv avslutats inom några dagar. Han var ungefär sex veckor gammal och hade inte en chans att klara sig själv.


Nu vände ändå situationen till det bättre. En privatperson såg Riky vid vägkanten, plockade upp honom och ringde till SaveTheDogs för att få hjälp till valpen. Riky var väldigt svag och man fick kämpa för honom – och man lyckades. Idag är Riky en stilig herre i sina bästa år som tyvärr tillbringat sin tid vid hägnet i skymundan. Nu får det vara slut på den tillvaron – han förtjänar sitt egna hem där han får bli en älskad kille. Alltför mycket tid har redan gått. Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, Riky!

I Rumänien