ORIETTA - HUNDHJÄLPEN


Född:  2016, dec

Kön: Tik

Höjd: 31 cm

Vikt: 5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Små hundar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Hundvana

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ORIETTA

Det ryms många goda egenskaper i den här lilla kroppen. Orietta är en riktig glädjepastill som lockar fram leenden överallt och har lätt att skaffa sig nya vänner. Alla som är snälla får en chans. Detta gäller såväl människor som andra hundar ( i mindre format ) och vänliga katter. Orietta sitter gärna i famnen en stund och myser men hon älskar också att få vara ute och promenera. Hon trippar ivrigt iväg och är noga med att ha fullständig koll på allt som verkar intressant.

Hemmavid lär hon finna sin egen plats i tv-soffan – och så måste man bjuda på mycket närhet för det gillar hon. Liten som hon är så måste man tänka på att hon är lite ömtålig och man får ta lite extra hänsyn. Framtida hundkamrater bör därför vara i liknande format och dessutom snälla. Till vår ljuvliga, lilla Orietta söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får bli en liten prinsessa. Inget city-läge, stora hundar eller de minsta barnen.


Bakgrund

December är en kall månad med minusgrader i Cernavoda – och ibland även ett våldsamt snöande. Lilla Orietta räddades före den värsta kylan slog till – hon hade med sin ringa storlek och tunna päls inte överlevt ute i det fria. Luciadagen 2023 var en av SaveTheDogs anställda ute och handlade när hon utanför affären blev varse treynkliga småttingar – Orietta i sällskap av småttingarna Oli och Stan. De tre var desperata – helt klart dumpade på platsen. Orietta var snabb att söka kontakt och be om hjälp.

Inom en kvart fanns en av SaveTheDogs chaufförer på plats och de tre små kunde föras in till veterinärklinikens värme och trygghet. Orietta var överlycklig och tydde sig genast till personalen. Hon har utan tvekan haft ett hem tidigare – så varför hon då så grymt dumpats i iskalla december är ett frågetecken. Tyvärr är det här så som det går till i södra Rumänien. Orietta fick ändå tur i livet – hon är nu en Hundhjälpen-tjej och det innebär att hon så småningom kommer att få möta sin nya familj – här i Sverige.

I Rumänien