MELISSA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019, juni

Kön: Tik

Höjd: 61 cm

Vikt: 27 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, hane

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MELISSA

Melissa är oerhört populär bland personalen. Hon är godmodig, sällskaplig och lojal.

Den hon fäster sig vid – den älskar hon troget.

Åren på gatan har präglat henne genom att skärpa hennes sinnen. Hon har måstat snabbt bedöma olika situationer och nya människor – helt enkelt för att överleva. Hon är blixtrande kvicktänkt med gathundens nyfikenhet och en stor portion självsäkerhet.


Du som blir Melissas nya matte eller husse får en kamrat utan dess like – men du måste även själv vara den människa hon kan se upp till genom att utstråla vänlighet och ta roliga initiativ.

Du bör trivas ute i skog och mark tillsammans med din hund samt gärna söka sysselsättningar för Melissa där hon får vara ”stjärna”. Melissa delar sin lilla inhägnad med brorsan Matteo.

De är vänliga och respektfulla med varandra och ett fantastiskt team.

Finns hund i Melissas nya hem bör det vara en trygg och sällskaplig hane som liksom henne älskar friluftsliv. Katter undviker vi.


Till denna otroliga tjej söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får en central roll och uppskattas för alla sina fina egenskaper. Hemmet ska inte ha city-läge och nära tillgång till härliga strövområden är ett måste. Inte de minsta barnen i hemmet. Melissa kan bo som ensam hund i det hem där hon ägnas mycket tid och uppmärksamhet, men hon delar helst sitt hem med en trevlig hane som då kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.


Skulle brorsan Matteo få följa med till det nya hemmet har vi ett speciellt erbjudande.


Bakgrund:

Melissa och Matteo, syster och bror. Dessa två är långvariga bekanta till Save The Dogs personal. Redan som små valpar gjordes den första bekantskapen – och redan då viftade de små svansarna när personalen kom med mat.

Cernavoda ligger vid floden Donau och där vid den lilla hamnen levde Melissa och Matteo. De var vänliga och sällskapliga hundar som inte gjorde någon förnär.


Oktober 2022 var en mörk månad för hundarna i Cernavoda. Då hade kommunen inkallat professionella hundfångare för att ta så många gatuhundar som möjligt. Detta är en oerhört grym hantering då infångandet görs med skarpa snaror som ofta skadar de skräckslagna och kämpande hundarna svårt.

Därefter förs hundarna till s k dödshägn där misären är enorm för att slutligen dödas inför sina kamrater på ett grymt och plågsamt sätt.


Save The Dogs räddade så många hundar de kunde – med fokus på de hundar som skulle bli det lättaste bytet för hundfångarna – de sociala och vänliga hundarna.

Melissa och Matteo fördes skyndsamt till tryggheten bakom murarna vid Footprints of Joy – en tillvaro där alla deras basbehov har tillgodosetts – men dessa hundar som levt fritt längtar efter större ”svängrum”.

Vi är glada att nu få ge fantastiska Melissa chansen till ett nytt hundliv i Sverige – välkommen till Hundhjälpen!

I Rumänien