MARTINO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2016, aug

Kön: Hane

Höjd: 41 cm

Vikt: 11 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Behöver bo på marknivå


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM MARTINO

Vid ankomsten till hägnet var Martino tillbakadragen. Idag är situationen helt annorlunda. Martino är god vän med hela personalen och ganska bortskämd med gos och kel.

Han har haft det extremt tufft och man känner det där lilla extra för honom. Martino har även skaffat sig några lite mindre hundkamrater som han gärna leker en stund med. Ibland får han ta med sig någon av dem på en liten promenad.

Lycka är att få snusa runt en stund i närområdet för att därefter få dra sig tillbaka och vila ut på en mjuk kudde.


Martino finner stort stöd i personalen och sina utvalda kamrater. Det är viktigt att man i hans framtida hem finns där för honom – sällskap är viktigt för honom. Vi söker nu det kärleksfulla evighetshemmet.


På grund av funktionsvariationen vill vi att Martino ska få bo i marknivå och ha en egen trädgård / täppa där han kan få strosa runt, lyssna på fåglar och låta vinden svepa genom pälsen. Han ska inte vara hänvisad till enbart koppelpromenader för att ”få frisk luft”. Inga småbarn i hemmet. Finns hund vilket Martino skulle gilla är det viktigt att den är snäll ( tik gärna ) och i lagom format.

Vi tror att rare Martino även kommer att kunna bli god vän med en snäll katt.

Obs att hänsyn till Martinos funktionsvariation måste kunna tas – med anpassningar där det behövs.


Bakgrund:

Tidigt i höstas upptäcktes en liten, förskrämd hund i närheten av Footprints of Joy. Lille Martino var hårt ansatt av andra hundar som ilsket försökte jaga bort honom. Han var chanslös.

Hade inte personalen upptäckt honom hade han nog inte överlevt.


Det var uppenbart vad problemet var – ena frambenet var svårt deformerat, smärtade och var inte användbart. Martino omhändertogs omgående och röntgades. Veterinären såg nu gamla skador troligen orsakade av en påkörning. En svår fraktur som självläkt orsakade deformationen. Lidandet måste ha varit fruktansvärt.

P g av den omfattande problematiken kunde benet inte räddas utan man tvingades amputera.

Martino har fått lära sig leva med sin funktionsvariation. Livet i hägnet för en trebent hund är oerhört tufft. I hundgruppen är de den med sämst balans och skaderisken vid knuffar och tumult är hög.


Vi hoppas nu vår käre Martino ska få resa snarast till sitt evighetshem.

Välkommen till Hundhjälpen, lille hjälte!

I Rumänien - November 2023

I Rumänien - Augusti 2022

I Rumänien - Räddningen