MARISA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Tik

Höjd: 55 cm

Vikt: 19 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MARISA

Marisa är en fantastisk tjej som hela personalen tagit till sitt hjärta. Hon är artig och tillmötesgående med sina människor, aldrig påflugen.

Marisa är en rar och älsklig flicka som stort värdesätter trevlig samvaro och intressanta ”diskussioner”. Hon är uppmärksam och lyhörd samtidigt som det glittrar av glädje och lite bus i hennes ögon. Lekparken är ett viktig för henne – här älskar hon att få springa och hon engagerar sig gärna i lek med kamraterna där.


Marisa är populär bland vännerna och de söker ofta upp henne för att umgås – hon uppfattas av dem som snäll och välkomnande. Leksaker är roligt också och ofta ser man Marisa med ett gosedjur i munnen vilt rusandes med kamraterna i släptåg.

När det bjuds på promenader får hon tillfället att upptäcka tusentals intressanta dofter – på marken och medföljandes vinden – mycket att utforska.

Bäst är när en kamrat följer med – då är man två i allt det ”nya”. Kring hägnet har Marisa stött på några av de frigående katterna som bor där. Hon är inte särskilt intresserad av dem. Vi tror att under förutsättning att de introduceras gradvis kommer Marisa att kunna bo med en snäll och hundvan katt i sitt nya hem.


Till vår finaste Marisa söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon har en given plats i allas hjärtan. Hemmet får inte ha city-läge och de allra minsta barnen bör inte finnas hemmavid. En hundkamrat i hemmet vore mycket positivt – som kamrat och vägvisare i det nya livet.

Viktigt att tänka på – Marisa har som de flesta av våra hundar vuxit upp i hägnet – och saknar därmed helt exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas i situationer där hon känner sig obekväm – inför nya människor eller i nya miljöer.


Bakgrund:

Marisa omhändertogs en vacker aprildag vid dryga två månaders ålder. En av Save The Dogs anställda körde genom ett slumområde i utkanten av Cernavoda – och upptäckte bakom ett galler en ensam, liten hundvalp.

Man frågade folk i närheten men ingen kändes vid den lilla valpen. Lämna kvar Marisa var otänkbart – utan omvårdnad från sin mamma skulle hon inte överleva. I området visas heller ingen hänsyn till djur så där fanns heller ingen hjälp att hämta.


Marisa fick således åka bil till Footprints of Joy där veterinärerna var varskodda och genast kunde ta sig an henne.

Hon var frisk och oskadd, men tunn. Marisa bereddes genast plats inne på veterinärkliniken och fick genomgå ett strikt medicinskt program, precis som alla nyanlända hundar.

Det blev nog lite långtråkigt där för glädjen stod högt i tak när hon så småningom fick en ”syskongrupp” ute i hägnet och kunde börja ägna sig åt ”valpsaker”, dvs lek och bus.


Marisa har utvecklats fint och längtar nu till en tillvaro där hon får vara väldigt viktig för någon – som i sin tur kommer att bli väldigt viktig för Marisa.

Vi är glada att få välkomna denna underbara tjej till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien