HERA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2023, jan

Kön: Tik

Höjd: 48 cm

Vikt: 13,3 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM HERA

Hera är en fantastisk tjej full av nyanser. Hon kan vara full av bus och energi – och kort därefter mjuk och kontaktsökande.

Hon är på sitt sätt unik med sitt fina sätt att uttrycka sina känslor och en fantastisk och lyhörd framtida kamrat i rätt hem.


Hera tycker om alla snälla människor och älskar när det bjuds på lek. Hon springer långt och snabbt, hoppar högt och bearbetar glatt sina leksaker. En äkta glädjespridare. Hera leker lika gärna med personalen som med sina hundkamrater.

Hon är en inspiration för de andra hundarna som dras med i hennes aktiviteter. Relationen till dem är god och de trivs i hennes sällskap.

Hera undviker konflikt och försöker skapa glädje och vänskap med leken som målsättning. Hon är en tjej som kommer att trivas i ett hem där man kan ägna henne mycket tid och där hon får stå i centrum. Mycket tid bör tillbringas ute i markerna och Hera önskar sig dagliga små äventyr.


Till denna ljuvliga flicka söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där hon får bli ”stjärna”. Hemmet får inte ha city-läge. Hera som tycker så bra om andra hundar vill väldigt gärna ha en hundkamrat i sitt nya hem. Vi tror att hon även ska kunna bli god vän med en hundvan katt givet gradvis introduktion.


Bakgrund:

En solig septembermorgon uppmärksammandes en förvirrad ung hund utanför hägnet. Det var Hera som av någon förts dit under natten och lämnats åt sitt öde. Det är en farlig tillvaro med såväl trafik som nattetid kringströvande vuxna hundar.

Hera var livrädd. Personalen skyndade att locka henne till sig innan någon bil skulle skada / döda henne.

Hera blev överlycklig och skyndade fram till godbitarna som ställdes fram.


Väl inne hos veterinären såg man att hon var starkt smärtpåverkad. Någon hade roat sig med att vira en ståltråd tight kring hennes svans. Blodtillförseln hade strypts och man tvingades amputera halva svansen. Hade

Hera inte omhändertagits hade denna situation utvecklats till livshotande. Hera som var oerhört mager fick nu bara vila och äta – och växa.


Idag är Hera en glad och lycklig tjej som har Save The Dogs att tacka för sitt liv. Nu söker hon evighetshemmet i Sverige. Välkommen till adoptionsprogrammet, vackra Hera!

I Rumänien