BLANCA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, feb

Kön: Tik

Höjd: 60 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM BLANCA


Vit som snö, mjuk som sammet och med uttrycksfulla ögon – så beskrivs vackra Blanca. Hon är en mjuk och vänlig tjej som önskar sig världens snällaste människor i sitt nya hem.

Blanca var vid ankomsten till hägnet rädd för det mesta men har genomgått en positiv utveckling och älskar numera sina skötare.

Då hon själv är väldigt mjuk och respektfull vill hon att människorna runtomkring också ska vara det. Inga höjda tonlägen och viftande armar.


Hon är f n under rehabilitering efter en höftoperation och njuter då väldigt av att i egen takt få ströva omkring och snusa på allt intressant, samla små pinnar och buffa i lövhögar.

I hundsällskap är hon en stjärna som med sitt fina kroppsspråk blivit väldigt populär bland kamraterna som gärna söker upp henne. Hennes hundvänner är inte påflugna utan har trevliga, balanserade karaktärer – och så ska det även vara framöver.

Blanca har presenterats för några av hägnets omhändertagna katter och visat ett lugnt intresse – så vi tror att hon utan problem kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt i sitt nya hem.


För vår underbara Blanca söker vi nu ett speciellt hem med förståelse och empati i överflöd. Hemmet ska vara lugnt beläget med egen trädgård / täppa och lugna strövområden i anslutning. Inga stora nivåskillnader i hemmet. Inga unga barn. Hundkamrat JA. Stor hänsyn ska tas till Blancas speciella situation.

Notera att Blanca vuxit upp bakom hägnets skyddande murar och hon saknar därför exponering mot omvärlden. Hon får ALDRIG pressas inför nya människor eller i nya miljöer där hon känner sig osäker. Alla framsteg ska ske i hennes egen takt och belöningarna ska vara rikliga. 


Bakgrund:
Återigen en valpkull som har fantastiska Save The Dogs att tacka för sina liv.

Lilla Blanca och de fem syskonen Paulo, Raimundo, Gloria, Cecilia och Irma omhändertogs vid ca 3 månaders ålder. De hade då en kort period levt på en parkeringsplats intill en starkt trafikerad väg i Cernavoda. Mammans öde är okänt.

En person boendes i området gav valparna mat men insåg snabbt att vid tre månaders ålder blev de allt rörligare och det skulle inte dröja länge innan den framrusande trafiken började skörda sina offer bland syskonen.


Save The Dogs tillkallades och hela syskonskaran hämtades in till Footprints of Joy. Även om de matats var de alla medtagna och tunna. Kärleksfulla händer vårdade och smekte – samtliga syskon överlevde de första månaderna och de flesta av dem har redan landat i sina nya svenska hem.

Kvar i Cernavoda väntar flickorna Blanca och Irma och nu är det deras tur att finna lyckan i livet – som älskade familjehundar.

Vi är glada att här för Hundhjälpens alla vänner presentera vackra Blanca. Välkommen till adoptionsprogrammet!

I Rumänien