ANGELINA- HUNDHJÄLPEN


Född:  2022, feb

Kön: Tik

Höjd: 32 cm

Vikt: 7 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja 

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a 


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ANGELINA

När Angelina kom till Footprints of Joy var hon rädd både för människor och de andra hundarna. Hon har sedan haft en finfin utveckling där hon är väldigt förtjust i personalen och har hittat sina bästisar bland hägnets små hanar.


Angelina har oerhört uttrycksfulla ögon som speglar hennes glädje men där man också kan skymta hennes osäkerhet inför nya människor eller nya miljöer. Man är alltså lugn kring Angelina – inga viftande armar och höga röster.

Hon älskar de promenader hon erbjuds kring hägnet och tar då gärna en liten kavaljer med sig för trygghets skull. Här ser man också vilken liten nyfikenstrut hon är då allt intressant längs promenadstigen ska undersökas noga.

Här har man också stött på en och annan katt som inte väckt något större intresse.

Vi tror därför att Angelina i sitt nya hem kan bli god vän med en snäll katt. Hon trivs i sin lilla grupp med idel små gentlemen. De leker och busar men har också många lugna stunder där de kopplar av.


Till vår rara Angelina söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Inte de minsta barnen hemmavid. En snäll och trygg hundkamrat i mindre format vore viktigt då den kan guida Angelin i det nya livet.

Observera att hon som så många av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Hon får därför ALDRIG pressas där hon känner sig osäker – inför nya människor eller i nya miljöer – utan framstegen ska få komma i hennes egen takt och belönas rikligt.  


Bakgrund:
Mitt i varma juli var ett storstadspar på bilsemester kring Cernavoda. När de körde på en liten landsväg skymtade de vid vägkanten ett litet ljusbrunt knyte, nästan helt dolt i gräset som växte högt där.

Paret var djurvänner och stannade, backade och klev ur bilen – och lilla Angelina var räddad. Hit ut på landsbygden hade hon inte kunnat ta sig själv utan hon var en av de tusentals och tusentals valpar som varje år dumpas ute i obygden som oönskade, oälskade.

Inte alla har samma tur som Angelina utan de flesta svälter långsamt ihjäl. Paret skaffade information kring läget och kom snabbt i kontakt med Save The Dogs dit de nu körde den lilla valpen.

De var väldigt glada att på sin semester ha kunnat rädda ett litet liv.


Angelina var oskadd men hon var mycket rädd. Vänliga händer tog emot och höll om, god mat ställdes fram – och när veterinären hade gjort en första bedömning var det dags att vila ut.

Angelina är idag en pigg och frisk liten tjej som söker sin framtid långt borta i fjärran land – Sverige.

Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, rara Angelina!

I Rumänien