Zven – Hundhjälpen

Född: 2014 dec
Kön: Hane
Höjd: 49 cm
Längd: 46 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-16
Senast uppdaterad: 2018-04-16
Ankom Sverige:


Svälten är utbredd bland de rumänska gatuhundarna. Många svälter ihjäl i ett ofta fientligt samhälle. Det är inte ovanligt att dessa svårt hungrande hundar söker sig till platser där det rör sig människor då det där kan finnas något att äta. Järnvägsstationen i Cernavoda är ett sådant favoritställe. Här kan någon ha kastat bort överbliven matsäck. Personalen vid hägnet gör regelbundna turer hit och har flera gånger hämtat svårt skadade, tågpåkörda hundar. Zven hade turen att upptäckas oskadd – men i ett sådant skick att det nog rörde vid hjärtat även på den mest hårdhudade. Han var en enda stor mörkgrå tilltrasslad tova som hade svårt att både gå och se. Lidandet var enormt. Han var chanslös mot andra hundar. Zven togs omgående med till hägnet och klipptes ner och badades – och under all denna päls fanns en förtjusande hund, mager som få. Zven har nu återhämtat sig fysiskt och är en hälsosam kille som börjar ta för sig av livet. Hägnlivet passar honom dock inte riktigt och han behöver snarast få egna, snälla människor som vill ge honom hundlivets allt goda. Här har vi vår egen Zven!

När Zven omhändertogs existerade ännu det gamla hägnet. Han hade svårt att finna sig tillrätta där och lyftet kom när han flyttades till Footprints of Joy. Här har han fått många nya kamrater och tar nu gärna aktiv del i det bus som erbjuds. De andra hundarna trivs i hans sällskap och han bjuds ofta in i gemenskapen. Han är mjuk och vänlig i sin kontakt med dem och är duktig på att läsa av kroppsspråk. Vi tror att han med sitt trevliga sätt även ska kunna bli god vän med en hundvan katt. Flytten till Footprints of Joy gjorde också att Zven började trivas med kontakten med personalen. Det är nog få hundar som kan vifta så ivrigt på svansen som Zven. Han fullkomligt spritter av glädje när någon tar sig tid för honom. Man bör observera att hans förtroende och intresse för människor är spirande och därför tänka sitt eget kroppsspråk och sin samtalston. Zven kunde ha tillnamnet ”Hårfagre” då han har en fantastisk päls som kräver en hel del vård och hänsyn från den nye ägarens sida.

Till vår charmör Zven söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem i lugn miljö, gärna i marknivå med en egen trädgård / uteplats. Inga barn under skolåldern. Zven som är en social grabb bor gärna med en vänlig hundkamrat.


Detta bildspel kräver JavaScript.%d bloggare gillar detta: