Zora – Hundhjälpen

Född: 2017 jun
Kön: Tik
Höjd: 44 cm
Längd: 45 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 10,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Zora är blind och räknas som handikappad.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-09
Senast uppdaterad: 2018-05-27
Ankom Sverige:


En het augustiförmiddag anlände fem moderlösa, små valpar till veterinärkliniken. De kom i en trälåda i en bil. Föraren sade sig ha hittat valparna utanför huset där han bodde och förstod att de skulle dö om de inte fick hjälp. Det kan stämma då mannen verkade både lugn och allvarlig. Valparna var ynkliga och magra men alla hade livsgnista. Efter de första veckorna med övervakning och näringsrik mat så började de alla ta för sig och utforska sitt ”rum” inne på veterinärkliniken. Det var då man upptäckte något avvikande med Zoras rörelser och det stod klart att hon var blind. Detta innebär för en hund på gatan en säker död – och för en hund i hägnet en extremt svår tillvaro där utmaningarna är många och stora. Zora orienterar sig med hjälp av minne, ljud och dofter men då det aldrig är helt lugnt i hägnet och tillvaron hela tiden ”stökas till” är prövningarna dagliga. Som blind har Zora det allra största behovet bland våra hundar att få lämna hemmet för en trygg tillvaro i Sverige. Detta kan vi erbjuda henne – hennes framtida hem måste bara identifiera sig först. Vi vet att det finns. Här är det ganska bråttom så vi hoppas att Du / Ni snarast ger er till känna så att Zora får resa till ett bättre liv.

Zora är en väldigt vacker, liten tjej och med tanke på hennes situation vill man bara lyfta upp och hålla henne i famnen där hon är trygg. Hon bor med sina syskon ( som dock snart sprids över Europa ) som hon ju känner väl. Okända hundar skrämmer henne inledningsvis och finns det en hund i det framtida hemmet ska den vara lugn och trygg, gärna äldre. Zora kan också bo som ensam hund om hon har sällskap av sin matte / husse största delen av dygnet. Nya situationer, nya människor och djur är som vi kan förstå mycket påfrestande för en blind hund och många situationer upplevs skrämmande. Det gäller i alla lägen att se till Zoras bästa – att inte utsätta henne för det som är svårt för henne. Det idealiska hemmet är därför lugnt beläget och har en egen inhägnad trädgård där hon kan strosa omkring i en trygg miljö som hon lär känna i minsta detalj. Koppelpromenader ska göras i trygga och lugna områden. Zora kommer att tycka om att snusa och undersöka ute i markerna. Då får hon inte stressas utan måste på sitt eget sätt få lära känna världen. I Zoras nya hem måste det därför finnas tid och tålamod utöver det vanliga – och en ovillkorlig kärlek. Zora måste guidas i vissa situationer och skyddas från faror hon inte kan se, som vassa grenar, gropar etc.

Till vår käraste Zora söker vi nu ett alldeles speciellt hem där hon får bli världens mest älskade hund. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: