Zip – Hundhjälpen

Född: 2015 nov
Kön: Hane
Höjd: 59 cm
Längd: 57 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 69cm
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2019-02-10
Ankom Sverige: 2019-02-10


Ingenting förvånar oss mera vad gäller hundarnas situation kring Cernavoda och övriga södra Rumänien. Denna gång var det unge Zips tur att bli räddad. Någon hade placerat honom vid järnvägsstationen – för endast ca 5 veckor gammal hade han inte tagit sig dit själv. Det var november och han var helt hjälplös, med iskalla nätter i antågande. Då han satt bredvid spåren hade han troligtvis blivit påkörd av ett tåg och slutat sina få dagar – om inte SaveTheDogs funnits. Man besöker regelbundet järnvägsstationen då det alltid finns hundar som håller till där, kanske i förhoppning att hitta överbliven mat som passagerarna kastat. Zip lyftes varsamt upp och virades in i en mjuk filt. Väl tillbaka vid hägnet fick veterinären ta över. Zip var i mycket dåligt skick så han övervakades noga de första veckorna. Tack och lov var det en liten kämpe – som nu vuxit upp till en hälsosam och stilig grabb med stor potential. Zip har höga förhoppningar om att kunna hitta sitt evighetshem i Sverige och vi välkomnar nu denne fine herre till Hundhjälpens adoptionsprogram. Här har vi Zip!

Zip är en charmör som ivrigt står och spanar inne i sin inhägnad, som han delar med tre lurviga systrar. Hägnlivet är väldigt enahanda, så finns det människor med ledig tid gäller det att se intresserad ut. Zip blir överlycklig när vi väljer ut honom och tar honom med till lekparken. Han njuter av att få i centrum och visar glatt hur duktig han är på att skutta runt i gräset och se glad ut. Vi ser hans uppmaning till lek och samvaro och tillbringar en trevlig halvtimme tillsammans. Vi noterar hans vakna blick och den lyhördhet han visar i vår närhet. Han behandlar oss med stor respekt och vänlighet – men vi ser att han även har en glimt i ögat som visar att här finns en potentiell spjuver. Zip visar stort intresse för de godbitar vi bjuder på – hundarna i hägnet är inte bortskämda. Då han vuxit upp i hägnets begränsade miljö har han sin trygghet i rutinerna och kamraterna. En ny omgivning innebär som för de flesta av våra hundar en utmaning och då är det viktigt att inte pressa honom. Zip har ett bra hundspråk och har kommit bra överens med samtliga hundar han träffat. Med sitt vänliga sätt tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en katt.

Till vår underbare Zip söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där han får kärlek och närhet i överflöd. Hemmet ska inte vara centralt beläget och det bör inte finnas barn under skolåldern hemma. Zip bor gärna med en stabil och snäll hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya landet.%d bloggare gillar detta: