Ziggy – Hundhjälpen

Född: 2015, mars
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals:
Bröst:
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3000 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-12-07
Senast uppdaterad: 2021-12-07
Ankom Sverige: 2018-05-31


I Sverige:
Ziggy är en smart och trevlig kille i sina bästa år. Han kom till Sverige 2018 men söker nu ett nytt hem då han har svårt att hantera den nya livssituationen i nuvarande hem där det nu finns små barn.

Hans glädjestunder är att få gå på långa promenader i skog och mark eller springa fritt i trädgården och söka efter spännande dofter.
Att få gräva i sanden på stranden är en annan favoritsysselsättning.
När solen tittar fram ligger han gärna på sin filt och njuter av det goda livet.
Kvällarna spenderar han gärna i soffan med sina människor och myser under en filt.

Han behöver lugna och trygga människor omkring sig och ett hem utan barn eller katt.
Cyklar och mopeder stressar honom så miljön skall vara lugn och man skall ha förståelse för
att hjälpa honom ur situationer om de uppkommer.
Andra hundar går det bra med om de introduceras på ett lugnt sätt.

Ziggy är en väldigt snäll och kärleksfull kille och blir en vän för livet till den som öppnar sitt hem för honom.

I Rumänien:
Det ökända privata företaget med det olämpliga namnet Green Life Recycling fångar brutalt in hundar även kring Constanta. Dessa transporteras sedan till dödshägnet Ovidiu där de får utstå 14 dagars extrem vanvård för att därefter dödas inför sina skräckslagna kamrater. Här befann sig Ziggy 2017. Han var inne på sin trettonde dag när en privatperson lyckades få Mihaela Baisan att upptäcka honom på en bild. Något i hans blick gjorde att Mihaela efter en kort stunds funderande satte sig i bilen och körde till Ovidiu – och kom tillbaka med en mycket tacksam men traumatiserad Ziggy. Han fick inledningsvis bo hemma hos Mihaela för att kunna återhämta sig. Efter några veckor började han må bättre och kunde då flyttas till hägnet STAAD där han integrerades i en lämplig hundgrupp. Ziggy är helt på det klara med vem som räddat hans liv. När han får syn på Mihaela viftar svansen så att han nästan stjälper omkull i sin glädje. Ziggy har haft tur ännu en gång i sitt liv – han har redan adopterats och kommer nu så småningom att få träffa sin alldeles egna familj i Sverige där det också finns en hundbrorsa från STAAD.

Ziggy är en trevlig och lättsam grabb. Hans största intressen är att äta godbitar, mysa med snälla människor och att gå på promenad. Av förståeliga skäl är han lite tveksam inför nya människor, men när han fått lära känna dem och förstått att de är snälla blir han överlycklig och bjussar glatt på sig själv. Ziggy har ett stort behov av att höra ihop med någon och vi ser sorgen i hans ögon när vi måste bryta för att hälsa även på de andra hundarna. Han är en godmodig och ganska lugn kille som kommer att bli en stor tillgång i sitt nya hem. Ziggy har ett gott hundspråk och kommer bra överens med de andra hundarna i sin nuvarande grupp. Det har dock hänt att han blivit attackerad och biten av några dominanta hundar tidigare. Detta har gjort honom lite tillbakadragen när nya hundar dyker upp och kräver plats. Ziggy har fått träffa några av Mihaelas katter och tyckte inte att de var nämnvärt intressanta. Vi vill redan nu ta tillfället i akt och önska vår fine Ziggy välkommen till nya hemlandet Sverige!%d