Zelda (Lucy) – Hundhjälpen

Född: 2020, feb
Kön: Tik
Höjd: 61 cm
Längd: 63 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-08-10
Senast uppdaterad: 2023-09-02
Ankom Sverige: 2023-02-17


I Sverige:
Vår ljuvliga lilla björn Zelda måste lämna sitt hem p g av barnallergi. Så här berättar familjen om sin fina hund:
”Den här tjejen är en på miljonen. Zelda är så vänlig, nyfiken, glad och snäll. Hon har gillat alla människor som hon träffat, inklusive barn. Detsamma gäller alla hundar. Hon har ett fint hundspråk samtidigt som hon har lätt att komma överens med andra. Hon har träffat katt och brydde sig inte nämnvärt. Ute blir hon väldigt nyfiken på djur som till exempel ankor eller höns, men som vi uppfattar det är det är mer av ett lekfullt intresse än något uttryck för jaktinstinkt. Hon ”ylpratar” gärna med sina människor när hon blir glad, som när det vankas mat eller om vi får besök av någon hon känner. Hon vaktar inte och skäller nästan aldrig. 

Flocken är väldigt viktig för henne. På grund av sin tjocka päls brukar hon inte vilja ligga i sängar eller soffor någon längre stund men det är viktigt för henne att få sova i närheten av sina människor. Hos oss har Zelda alltid bott med hundkompis och det är säkert något hon gärna skulle fortsätta med. Att tänka på är att hon inte är så gammal, hon kan vara lugnet själv men busar gärna om någon annan bjuder in till lek. Om hon bor med en annan hundkamrat som är väldigt lekfullt kan det bli full fart med andra ord. 

Zelda gillar att vara ute både vinter och sommar och lägger sig gärna på vår altan för att spana eller bara chilla. Hon trivs allra bäst i lugna områden och skulle uppskatta ett lantligt läge.”

Bakgrund:
En varm julimorgon när SaveTheDogs personal anlände till arbetet stod Lucy där utanför och väntade, lugn och tålmodig. Hon visade genast att hon var glad att uppmärksammas och mer eller minder insisterade själv på att bli omhändertagen. Då hägnet ligger relativt isolerat känns det som troligt att Lucy under natten transporterats till platsen per bil – och helt enkelt bara dumpats. Lucy har nog ändå haft ett hem i någon form då hon kände förtroende för personalen från första stund. Som alltid går veterinären igenom nyanlända hundar och kunde konstatera att hon var oskadd – men ganska tunn under den tjocka pälsen. Lucy själv gillade att få flytta in på kliniken där det vara svalare än utomhus – hennes tjocka päls måste ha plågat henne i juli-hettan. Efter genomgångna medicinska procedurer fick hon så småningom flytta in i hägnet där hon nu fördriver tiden med att längta efter egna människor och härliga marker att ströva runt i. Hon är med sin stabila karaktär också en fantastisk stöd-hund för osäkra hundar. Vi hoppas att snart kunna välkomna fina Lucy till svensk mark – välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram!


I Sverige:


I Rumänien:


Lucy vid räddningen


%d bloggare gillar detta: