Zelda (Gigia) – Hundhjälpen

Född: 2021, nov
Kön: Tik
Höjd: 59 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-05-31
Senast uppdaterad: 2023-06-16
Ankom Sverige: 2022-10-14


I Sverige:
Zelda fann sig inte riktigt tillrätta i sitt första hem och stressades svårt. Hon fick därför en ny chans i ett av våra fina jourhem där hon utvecklas positivt. Hon är en väldigt mjuk och rar flicka med ett stort behov av tillhörighet och kärlek. Så här beskriver jourhemmet sin skyddsling:

”Zelda är en riktig gosegris som gärna sover nära på natten och vill vara nära i tv-soffan på kvällen. Hon kommer ofta och kollar läget under dagen och ska ha gos och mjukt prat om hur vacker hon är och kanske en godisbit. Hon har världens mjukaste sammetspäls som är underbar att köra ner näsan i. Gott luktar hon också! Hon är lugn och snäll inne, helt rumsren, och hon älskar att busa på ett mjukt sätt. Söklekar och dragkamp är populärt. Favoritleksaker är en räv-kong och tennisbollar. Zelda är oerhört intelligent och har lätt att lära sig nya saker. Godismotiverad. Hon är väldigt vacker och dessutom rolig – hon bjuder på många skratt varje dag och har en superhärlig personlighet!”

Till denna underbara flicka söker vi nu ett alldeles speciellt hem där hon får fortsätta utvecklas i egen takt. Hemmet ska vara beläget i lugn miljö, gärna på landet. Man bör ha ett aktivt friluftsliv då Zelda älskar äventyr i skog och mark. Inget lägenhetsboende. Egen täppa är viktigt. Inga unga barn i hemmet. Zelda bor med en hund i jourhemmet vilket hon tycker är roligt – så en snäll och trygg hundkamrat ska finnas även i det nya hemmet – så att hon har en förebild och kamrat. Finns katt ska den vara hundvan.

Bakgrund:
Gigia och hennes tre syskon – Yarack, Pufarino och Elina – upptäcktes nära en kyrka i Cernavoda. Några närboende kontaktade SaveTheDogs och lovade att ta hand om de små mot att de fick hjälp med en koja och valpmat. Det löftet var inte mycket värt för när man två dagar senare passerade för att kontrollera läget saknades både vatten och mat. Man möttes av fyra tydligt väldigt olyckliga valpar som gärna ville bli räddade. Detta utspelade sig i slutet av kalla januari och sedan dess har de små fått trygghet och vård vid hägnet. De var alla oskadda vid omhändertagandet men undernärda och smutsiga. Receptet blev bad, god mat i mängd och massor av kärlek. Det dröjde inte länge förrän småttingarna hade glömt sina umbäranden och snabbt började de ta för sig och visa sina personligheter. Hela detta fina gäng är nu redo att söka sig ut i världen och siktet är ställt mot egna hem i hundlandet Sverige. Vi är glada över att nu kunna erbjuda sötnosan Gigia en plats i Hundhjälpens adoptionsprogram och hoppas att snart kunna erbjuda henne resebiljetten till det nya livet!%d bloggare gillar detta: