Zach – Hundhjälpen

Född: 2016 okt
Kön: Hane
Höjd: 30 cm
Längd: 41 cm
Hals: 26 cm
Bröst: 43 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Zach finns hos fodervärd i Umeå i väntan på ett livslångt hem. Han tar gärna emot besök från intressenter.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-04-24
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


När Zach räddades var han så liten att om det inte varit andra hundar som signalerat att något var på tok hade han nog inte upptäckts. Det var svenska Jennifer som hittade honom och brorsan Andrew utanför hägnet Footprints of Joy, en blåsig och råkall novembermorgon. När hon parkerat sin bil utanför hägnet märkte hon att några hundar envist kikade in i en buske. Jennifer förstod vad som fanns där redan innan hon såg de små knytena som någon under natten placerat där. Hade valparna inte haft skyddet av stadiga grenar hade de nog inte överlevt natten utan attackerats av någon av de frigående hundarna. Som det nu var kunde de snabbt stoppas innanför jackan och köras till kliniken vid det gamla hägnet.

Pojkarna var 3-4 veckor gamla – helt hjälplösa – och vid väldigt dåligt allmäntillstånd. Veterinären gav dem inte stor chans att överleva. Många av de valpar som omhändertas klarar inte sina första veckor – de är för svaga av svält och parasiter. Zach och Andrew var undantag. De övervakades minutiöst av djursjukvårdarna och klarade kriserna. Idag är de båda hälsosamma grabbar med siktet ställt på att bli älskade familjemedlemmar i Sverige.

Zach som har vuxit upp i hägnet saknar helt livserfarenhet. Som så gott som alla hundar i den situationen blir han lätt osäker inför det nya. Han låter gärna sina favoriter bland personalen kela lite, men vi är ju nya människor och då blir han genast lite tveksam. Vi sätter oss lugnt ner på marken och låtsas intressera oss för annat för att få honom att känna sig lite tryggare. Efter en stund kommer han fram och snusar lite på oss.

Det är viktigt att ha ett lugnt kroppsspråk i hans närhet samt att tala med lugna, mjuka röster. Brorsan Andrew dyker upp och då känner sig Zach genast lite bättre till mods. Han är relativt lugn till temperamentet och väljer också att umgås med de lugnare av hundarna i gruppen. Han har ett bra hundspråk och visat tydligt sin respekt inför äldre och lite tuffare hundar. I hägnet finns också katter som omhändertagits och han har fått träffa några av dessa. Först var de lite läskiga men vi ser att Zach utan tvekan ska kunna bli god vän även med en katt.

För vår söte Zachs räkning söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han i egen takt får stärka sitt självförtroende och växa upp till en trygg och självsäker unghund. Hemmet får inte vara centralt beläget. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Zach vill bo med en snäll och stabil hundkamrat som kan agera hans mentor i det nya landet.


Text från Sverige
Juli 2017:

Zach är en mycket rar, liten kille som sprider glädje runtomkring sig. Han bor hos en fodervärd på landet med andra hundar och det finns även katter. Zach är snäll med alla. Han älskar att gå i skogen tillsammans med en hundkompis. Då är svansen i topp och det är full fart framåt. Ensam är han mer osäker och söker stöd hos fodervärden.

Hans tidigare begränsade tillvaro märks i hans osäkerhet inför allt nytt – och åter igen märks här den stora nytta en trygg hund kan göra. Zach vill bo med lugna och trygga människor i en lugn miljö. Man måste ha förståelse för att allt nytt ibland kan vara skrämmande och då inte pressa honom. Då Zach också har ett stort behov av kontakt är det viktigt att tiden finns att ägna honom.%d bloggare gillar detta: