Yokko – Hundhjälpen

Född: 2013 jan
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 61 cm
Hals: 49 cm
Bröst: 90 cm
Vikt: +40 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Yokko är för närvarande något överviktig.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-26
Senast uppdaterad: 2017-07-26
Ankom Sverige:


Yokko hittades vid ca 1 års ålder i centrala Cernavoda. Det var januari och smällkallt. Snö låg på marken. Hundar som lever på gatan har det extremt svårt under vintermånaderna – kylan och svälten tar alla kroppsreserver och många hundar dukar under. Yokko var också illa däran. Han irrade runt utanför några butiker i förhoppning om att någon av de som handlade där skulle förbarma sig över honom. Ideligen försökte han påkalla hjälp men alla bara gick förbi. En av butiksägarna fick till slut nog av den desperata hunden och ringde till hägnet och klagade. Yokko blev hämtad samma dag. Han blev överlycklig. Nu blev det genast både uppmärksamhet och mat – och en trygg plats att vila.

Yokko tog hela personalen till sitt hjärta och har nu från den utsvultna unga hunden blivit en välnärd gentleman full av kärlek. Yokko önskar sig nu en ny chans i livet och vi vet att det här i Sverige kommer att finnas det hem där han kommer att välkomnas. Vi måste bara hjälpa Yokko att hitta evighetshemmet. Här har vi grabben!

Yokko är en fantastiskt trevlig och sympatisk hund. Han har ett stort hjärta där det ryms många vänner, bland personalen, bland oss besökare, bland andra hundar och katter. Yokko satt i sin inhägnad och spanade efter något intressant och fick syn på oss när vi nyligen besökte hägnet. Svansen fick en väldig fart och Yokko nästan kröp ur skinnet av glädje när han fick följa med på en liten promenad. Visst var det roligt att vara ute och ströva – men minst lika roligt var det att han någon som fokuserade på honom och hade gott om kramar att dela ut. Godbitar försvann snabbt och det var svårt att motstå den bedjande blicken.

En stund i lekparken blev en rolig upplevelse och här såg vi även Yokko interagera med andra hundar. Han är en uppskattad kamrat tack vare sitt goda och jämna humör. De unga hundarna söker sig till honom som de uppfattar som en trygg och även rolig förebild – Yokko kan få riktiga glädjefnatt och busa runt med dem. Långa stunder ligger han även lugnt och bara vilar, med blicken lite diffust i fjärran. Han har fått träffa några av de katter som också omhändertagits och varit vänligt ointresserad.

Till vår underbara Yokko som har en fantastisk potential som blivande familjehund söker vi nu ett hem där han välkomnas med öppna armar. Yokko bor gärna med en glad och trevlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: