Willy – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Hane
Höjd: 45 cm
Längd: 45 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 53 cm
Vikt: 11,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Då Willy är en valp förväntas han bli något större.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-25
Senast uppdaterad: 2017-07-25
Ankom Sverige:


Man fick vid hägnet ett meddelande från kommunen I Cernavoda att det låg en till synes döende hundvalp under en sop-container I ett bostadsområde. Man krävde i meddelandet att valpen avlägsnades omgående. Snabbt satte sig en av hägnets chaufförer i bilen och körde dit. Risken ansågs som stor att någon privatperson annars skulle kasta in valpen i containern och till en säker död.

Chauffören hittade genast det lilla knytet. Valpen låg alldeles stilla och blicken fladdrade. Inga tvivel om att räddningen kom fram i sista stund. Valpen kördes till hägnet där veterinären inte gav den stora chanser att överleva.

Willy fick dropp och en mjuk, liten bädd att vila i. Han sov flera dygn, men som ett mirakel så var han en morgon alldeles klar i blicken och lät sig smaka ur den matskål som ställdes fram. Sedan dess har alt gått bara framåt. Från den i princip döende 7-8 veckor gamla valpen har Willy utvecklats till en levnadsglad spelevink som nu önskar sig en alldeles egen familj att få ta hand om. Sverige – här presenterar vi spjuvern Willy – redo för den bästa resan i livet – hem!

Willy är en glad och positiv grabb som älskar att bli uppmärksammad och få vara med. Han är snabb med att komma fram och hälsa när vi besöker hans inhägnad. Svansen går som besatt och Willy har en glimt i ögat. Han är på unga hundars vis extremt nyfiken och vill nosa på oss från topp till tå och även utforska vårt ”bagage” som givetvis innehåller lite gott att tugga på. Vi tar med oss Willy till lekparken där han clownar sig och tumlar runt. Vi leker lite tillsammans med de leksaker som ligger kringspridda och det syns hur lycklig han är. Några kamrater från inhägnaden ansluter och då blir det plötsligt mycket spring och bus.

Willy är en populär kamrat och de andra trivs i hans sällskap. Den lilla gruppen springer tills orken tar slut och då plötsligt blir dofterna på marken intressanta i stället och ett intensivt snusande tar vid. Personalen berättar att Willy har ett gott hundspråk och visar mer dominanta hundar den respekt som sig bör. Han är trots sin valpighet balanserad till temperamentet och kan långa stunder slappna av och vila. Han har fått träffa några av de katter som bor i hägnet – ett möte som gått bra.

Till vår rara Willy söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får växa upp till en trygg och stabil unghund. Hemmet ska inte vara beläget centralt i en större stad. Willy bor gärna med en glad och snäll hundkamrat.

Observera att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Willy kommer att växa ytterligare.%d bloggare gillar detta: