Violet – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 55 cm
Vikt: 16,9 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Då Violet fortfarande är en valp förväntas hon att växa mer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-10
Senast uppdaterad: 2017-09-10
Ankom Sverige:


En vacker aprilmorgon klev en äldre man in genom porten till det gamla hägnet i Cernavoda. I famnen hade han en 2-månadersvalp som han hade hittat utanför ett apotek i närheten av sin bostad. Han tyckte synd om den lilla valpen och såg inte till någon mamma så han beslöt sig för att hjälpa den. Två dagar senare var mannen tillbaka igen vid hägnet – denna gång med två valpar i en kartong, hittade på samma ställe och helt klart syskon till den första som nu fått namnet Flower. De här två flickorna fick namnen Azalea och Violet. Flower blev överlycklig att återse syskonen och de tre fick en egen lite vrå att återhämta sig i. Småttingarna var mycket medtagna och hade troligtvis varit utan mat i flera dagar redan när de hittades. Tack och lov hade de inga fysiska skador. Hundskötarna pysslade om dem efter bästa förmåga och flickorna återhämtade sig snabbt. De hade duktig aptit och började genast ta för sig. Skötarna blev deras idoler och är det ännu idag även om hundarna nu bor med andra ungdomar och har fullt upp på dagarna. Hägnet är tryggt men det är ingen gynnsam miljö att växa upp i, varför vi hoppas att samtliga flickor ska få sin resa till Sverige så snart det bara går. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här vackra kolsvarta Violet!

Violet är en lättsam och levnadsglad tjej som tillbringar dagarna med sådant som unga hundar ska – springande och lekande. Bästisarna är förstås systrarna Flower och Azalea, men Violet ställer gärna upp på lek även när andra unga hundar bjuder in. När de här unga hundarna får chansen att springa av sig i lekparken står glädjen högt i tak. Hundarna far fram som raketer och njuter av utrymmet och friheten. Violet har ett balanserat temperament och kan även långa stunder ligga tillsammans med syskonen och titta på det som sker runtomkring. När vuxna hundar är i närheten har hon en god förståelse för hur man ska uppföra sig som unghund och intar genast en mer submissiv roll. Personalen berättar att de är mycket förtjusta i Violet som gärna ställer upp och myser så snart någon vänlig själ har tid. Att det stämmer bra ser vi genast vi träffar henne, då hon glatt kommer springande för att bekanta sig. Hon snusar intresserat på oss och våra saker – vänligt och utan att vara påträngande – men klart nyfiken och med glimten i ögat. Det är lätt att bli god vän med Violet och vi tror hon har fantastiska möjligheter att bli en framtida underbar familjehund.

Till vår härliga Violet söker vi nu ett livslångt hem där hon välkomnas in i en varm gemenskap. Hemmet ska inte ligga centralt i en större stad. Hon bor gärna med en snäll och trygg hundkamrat som kan bli hennes mentor i det nya landet. Violet har även träffat några av de katter som bor i hägnet och visat en vänlig attityd.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Violet kommer att växa ytterligare.%d