Vera – Hundhjälpen

Vera

Född: 2015 jun
Kön: Tik
Höjd: 46 cm
Längd: 50 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Vera finns för omplacering i Eslöv där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-28
Senast uppdaterad: 2018-08-15
Ankom Sverige: 2018-08-07


De fick livet i julklapp! Några dagar före julen 2015 beslöt Mihaela Baisan som driver det lilla, privata hägnet STAAD i staden Neptun vid Svarta Havet att som julklapp ge en framtid till några av de hundar som väntade på avlivning vid det ökända dödshägnet Biobaza i Mangalia. Under tre dagar hämtades en mängd hundar därifrån, hundar som skulle ha avlivats med brutala metoder inför ögonen på sina kamrater inom några dagar. Vera, systrarna Daya och Eliza samt brodern Timmy gavs på detta sätt en framtid. Syskonen var vid räddningen ca 6 månader gamla, väldigt magra och fulla av ohyra. När de märkte att Mihaela visade dem uppmärksamhet försökte de desperat nå henne genom gallret. ( bilder från dagen då de räddades kan ses här.

Valparna var skräckslagna efter vad de varit med om – säkerligen både före infångandet, och därefter. I bilen på väg till STAAD kröp de ihop intill varandra, som för att gömma sig. Väl framme i det lilla hägnet fick de vila ut, äta sig mätta och bli tillsedda av veterinär. Daya och Eliza har redan anlänt till sina fina hem i Sverige. Timmy väntar på sin tur att tas med i adoptionsprogrammet. Här presenterar vi vackra Vera som vill följa sina systrar till hundlandet Sverige!

I Sverige:

Vår vackra Vera finns nu hos sin fodermatte i Eslöv. Efter en lång resa som började vid Svarta Havet är det skönt att ha kommit fram till Skåne. Vera var vid ankomsten ganska förskräckt över allt det nya men därefter sker varje dag en positiv utveckling. Fodermatte berättar att Vera blommat upp och har numera en nyfiken blick i ögonen – och rädslan har bytts mot ett inneboende lugn. Vera älskar att gå på promenad tillsammans med hemmets andra hund. Då slappnar hon av och njuter av att få snusa runt och upptäcka spännande dofter. Hon har träffat flera andra hundar ute och är duktig på hundspråk. Mötena blir tillfällen att skaffa sig nya kamrater eller bara prata ihop sig lite. Katter är heller inget problem så hon kan utan bekymmer dela sitt framtida hem med en katt. När fodermatte ropar kommer Vera som en blixt – redo för mys eller lek. Hon har på kort tid blivit enormt tillgiven. Till underbara Vera söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en viktig familjemedlem. Hemmet bör inte ligga centralt i ett större samhälle. Inga barn under skolåldern. Vera bor gärna med en snäll hundkamrat – så finns det alltid någon att sällskapa med.


Detta bildspel kräver JavaScript.

%d bloggare gillar detta: