Ursu – Hundhjälpen

Född: 2018, februari
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 56 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kronor
Övrig information: Obs att mått och vikt är vid ca 7 månaders ålder och att Ursu kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-09-29
Senast uppdaterad: 2018-11-25
Ankom Sverige: 2018-11-25


Vår charmör Ursu räddades gemensamt av räddningskåren i Cernavoda och SaveTheDogs. Man fick vid hägnet ett telefonsamtal att det låg en skadad valp och gömde sig under en container vid brandstationen. En person sade sig ha sett att den blivit påkörd och sedan rädd och skadad lyckats gömma sig i ett trångt utrymme. Där hade den hållit till en tid enligt vittnet som själv inte besvärat sig med att ringa efter hjälp. Med lite hjälp från brandmännen lyckades man lirka fram Ursu utan att skada honom ytterligare. Veterinären konstaterade en fraktur som redan börjat läka, lite felaktigt men ändå bra. Detta verifierades även genom röntgen. Man beslöt sig att bara stötta benet en tid. Ursu har inga andra men av sitt tidigare benbrott än en lite annorlunda gång som inte besvärar honom det minsta. När han omhändertogs skrattade personalen gott åt hans stora tassar och tänkte att han nog skulle växa upp till en stor och ståtlig kraftkille – en björn – ”Ursu” på rumänska. Vi är helt säkra på att det finns ett hem här i Sverige som saknar just en lite nättare rumänsk ”björn”. Ursu väntar och hoppas få resa ”hem” snart – och börja ett bättre liv som älskad svensk familjehund.

Ursu visade sig tidigt vara en stjärna, fullpackad med goda egenskaper. Han är mycket uppmärksam och nyfiken – precis som en så här ung hund ska vara. Han älskar sina vårdare och håller alltid utkik efter dem för att få stjäla sig till en kram eller lite kliande. Personalen har ett gott öga till honom och han får ofta vara med och dela en kaka när tillfälle bjuds. Ursu hälsar även glatt på oss besökare när vi träffar honom i lekparken. Han snusar igenom oss och är sedan redo att ta oss till sitt hjärta. Det här är en glad och positiv grabb som kommer att tillföra mycket i sitt nya hem. Han är fantastisk i sällskap av andra hundar. Han leker glatt med de två unga tikar han delar ”bostad” med men är vänlig och tillmötesgående mot alla andra hundar. Kommer en dominant hund i närheten viker Ursu ödmjukt undan. Han har fått träffa katter i hägnet och tyckte de var helt ok bekantskaper. Till vår fantastiske Ursu söker vi nu ett livslångt hem där han får bli en älskad familjemedlem. Han bor gärna med en trevlig hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i det nya landet. Inte centralt boende på större ort.

Obs att mått och vikt är vid ca 7 månaders ålder och att Ursu kommer att växa ytterligare.Bilder och film från när Ursu räddades

%d bloggare gillar detta: